Loading...

Dracula (1992)

by Adrian Solomon, octombrie 30, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Horror
Regie: Francis Ford Coppola
Distribuție: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Dracula pleacă spre Anglia pentru a o găsi pe Mina Harker, reîncarnarea iubirii sale, Elisabeta, însă prietenii acesteia vor face tot posibilul să o salveze din ghearele vampirului.

Rant: Dracula  lui Francis Ford Copolla a fost unul dintre cele mai bune de groază a anilor 90, reușind să reîmprospăteze genul filmelor cu vampiri, stagnant de la Bela Lugosi încoace. Nu doar atât, dar a reușit să strângă la start o distribuție impresionantă pentru un film horror, dovedind că dacă ai un scenariu bun și binecuvântarea studiourilor, chiar și filmele de groază pot fi filme din categoria A. Mai mult, este singurul film cu Dracula care a câștigat, nu unul, ci trei premii Oscar. Cu toate că prestația lui Keanu Reeves a lăsat de dorit, ceilalți actori au fost excepționali, poate nimeni altul mai mult decât Gary Oldman și al său personaj de neuitat. Alte lucruri pozitive ar fi faptul că, așa cum menționam, acest film a scos filmele cu vampiri de tipologia existentă până atunci, rescriind regulile jocului și devenind el însuși un etalon de urmat, renunțând la hainele întunecate și presărând o doză mică de elemente steampunk. De altfel Oldman face unul dintre rolurile sale iconice, devenind sinonim cu personajul.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.