Loading...
Drifting Dragons (aka. Kuutei Dragons) (2020)

Drifting Dragons (aka. Kuutei Dragons) (2020)

by Adrian Solomon, mai 14, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Fantasy, Adventure
Studio: Polygon Pictures
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 7.02

Despre: Quin Zaza, o navă aeriană modificată special pentru a vâna dragoni, este una dintre ultimele de acest fel, deoarece vânatul de dragoni se apropie de final ca meserie. Serialul va urmări aventurile membrilor acestui vas, în luptă cu natura, dragonii și deseori, cu societatea schimbătoare, care nu îi prea agreează.

Rant: La momentul scrierii acestor rânduri am văzut doar 3 episoade din cele 12 disponibile pe Netflix, dar nu m-am prins de direcția în care serialul dorește să o apuce, sau de cât de adâncă și morală va fi povestea (din ce am citit, sunt șanse să nu prea se pună pe tapet problematica whalingului, cu care drakingul se aseamănă extrem de mult – adică asemănarea vânători de balene din lumea reală cu vânatul de dragoni din acest show). Așadar nu mă pot lega prea mult de poveste pentru că până acum tot ce s-a întâmplat a fost că personajele noastre vânează un dragon apoi îl disecă și încep să îl prepare, moment în care totul devine un bizar cooking show. Personajele sunt destul de afabile, ușor de îndrăgit, bifând toate stereotipurile posibile, de la protagonistul edgy, taciturn dar predispus la atacuri neconvenționale, practic un personaj coborât direct din paginile celei mai banale shounen manga ever. Mai este și eroina plină de zel, supra-energetică, și multe alte personaje asupra a căror origine sper că vom zăbovi un pic.

Dacă pe partea de sunet și muzică stăm foarte bine, iar nava reprezentată în serial parcă e concepută de Miyazaki și este coborâtă direct din Laputa, grafica aleasă pentru această serie este una 3D, așa că dacă nu sunteți fani ai acestui tip de animație (care sincer arată ca niște cut-scenes din ceva joc JRPG) sunt șanse să nu rezistați. Cu toate astea, nava, decorurile și dragonii arată extrem de bine, singurul lucru ce suferă cu adevărat fiind expresia personajelor, sau deseori lipsa ei. Probabil o să revin cu niște gânduri de încheiere după ce termin seria.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.