Loading...
Driveways (2019)

Driveways (2019)

by Florin Frențiu, octombrie 10, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Dramă
Regie: Andrew Ahn
Distribuție:
Hong Chau, Brian Dennehy, Lucas Jaye
Durată: 1 h. 23 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Cody este un băiat sensibil, inteligent dar care are prea puține preocupări în comun față de semenii săi. Sosit, pentru o perioadă de timp, alături de mama lui într-un oraș străin lor, el își face un prieten neașteptat în persoana lui Del, un veteran morocănos obișnuit să petreacă timpul singur.

Cronică: S-au mai făcut în trecut filme despre relația/ conexiunea dintre 2 persoane aflate în etape opuse ale vieții, în cazul de față – copilăria și senectutea (Gran Torino, St. Vincent ar fi două exemple grăitoare în acest sens) , însă pelicula Driveways aduce în plus simplitate, naturalețe, onestitate, căldură, umanizând profund personajele.

Temele aprofundate sunt complexe printre care amintesc: descoperirea sufletului pereche printr-o prietenie sinceră, necondiționată, descoperirea destinului personal influențat de această prietenie atipică, regăsirea de sine, înțelegerea faptului că micile dovezi de bunătate pot deschide uși aparent închise.

În drama Driveways se conturează 2 personaje cheie: tânărul Cody în vârstă de 8 ani și impozantul Del ,un veteran al războiului din Coreea, interpretat de Brian Dennehy, în penultimul său rol. Conexiunea dintre aceștia se dezvoltă progresiv pe durata filmului și ne ia prin surprindere, dar ne încălzește inima. Impresionează tânărul actor asiatico-american Lucas Jaye în rolul lui Cody, un băiat ultrasensibil, emotiv dar intuitiv, prea inteligent pentru vârstă sa biologică, care pare plictisit de compania copiilor din zonă și caută să prindă aripi în altă parte. Brian Dennehy îl interpretează pe Del, un personaj la vârstă a 3-a, aflat la apus de viață, introspectiv, singur, văduv, lăsându- ne să intuim marile sale regrete prin relația deosebită pe care o va dezvolta cu Cody. Piesa de rezistență a filmului (pe lângă chimia fantastică dintre cei 2) o conferă monologul lui Del plin de patos, melancololie și regret de la final, demn de o nominalizare postumă la premiile Oscar.

În contextul actual în care ne aflăm, vizionarea peliculei Driveways ar putea fi o experiență vindecătoare a sufletului…

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.