Loading...
The Royal Tenenbaums (2001)

The Royal Tenenbaums (2001)

by Adrian Solomon, octombrie 25, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Dragoste, Clasic
Regie: Wes Anderson
Distribuție:
Danny Glover, Gene Hackman, Anjelica Huston, Bill Murray, Gwyneth Paltrow, Ben Stiller, Luke Wilson, Owen Wilson
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Filmul urmărește viața familiei Tenenbaum. Capul familiei, Royal, este un tip uns cu toate alifiile, însă acest lucru nu-l ajută să își salveze căsnicia, Etheline, nevasta sa, dorind să divorțeze de acesta. Royal pleacă de acasă, lăsând în urmă trei copii incredibili, toți trei genii în toată regula: Ritchie, un jucător de tenis fantastic ce avea să ajungă numărul doi mondial la vârsta de 17 ani, Margot, fiica adoptivă a familiei, avea să câștige premiul Pulitzer pentru o carte scrisă în clasa a 9-a și Chas, un geniu financiar de la care Royal fura bani. După 22 de ani, Royal reapare în viața familiei, încercând să o recucerească, mergând într-atât de departe încât să pretindă că are cancer și mai are abia 6 săptămâni de trăit. Mutându-se înapoi în casă, el încearcă să se reconecteze cu copiii săi, ajunși toți la vârsta maturității, dar trăind fiecare propria-i dramă.

Rant: The Royal Tenenbaums este un film care devine mai bun odată cu trecerea timpului. Așa s-a întâmplat în cazul meu, pentru că prima dată când l-am văzut, în anii studenției la Sibiu, nu mi s-a părut cine știe ce, dezamăgit fiind de faptul că nu era un film de comedie tipic Ben Stiller. Cu toate asta, la o a doua vizionare, parcă am asistat la un alt film, văzându-l cu complet alți ochi, dar și cu o altă mentalitate.

Am rămas impresionat de cât de bine s-au pliat pe roluri actorii, în frunte cu Gene Hackman și Anjelica Huston. Ca mai toate filmele lui Wes Anderson, acesta este un film ce a rezistat testului timpului, o mică bijuterie atemporală. Reprezintă și creșterea ca regizor a lui W.A., acest film fiind un adevărat test al maturității, pentru că odată cu acceptul lui Gene Hackman de a juca în el, a reușit să atragă și restul de nume mari în acest proiect.

Recomandări regizori: Wes Anderson

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.