Loading...
Kung Fu Hustle (2004)

Kung Fu Hustle (2004)

by Adrian Solomon, iunie 27, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Arte Marțiale, Comedie
Regie: Stephen Chow
Distribuție:
Stephen Chow, Danny Chan, Yuen Wah, Yuen Qiu, Eva Huang
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Într-un oraș dominat de diverse bande, Axe Gang este banda care impune cel mai mult respect. Asta până când ajung în cartierul Pig Sty, unde oameni aparent obișnuiți decid să lupte împotriva lor. Doar că printre oamenii săraci de acolo, trăiesc și niște maeștri în artele marțiale. Pentru a-i contracara, cei din Axe Gang decid să aducă proprii lor asasini, la rândul lor diverși maeștrii în diferite stiluri de luptă. În mijlocul acestui conflict sunt prinși doi prieteni Sing și Bone, care doar vor să își croiască un drum în viață.

Rant: Kung Fu Hustle este o parodie care surprinde într-atât de bine diversele aspecte ale filmelor clasice de arte marțiale, încât ajunge la rându-i să fie un film clasic de arte marțiale. Stephen Chow este foarte intim cu industria filmului din Hong Kong, fiind unul dintre cei mai buni actori de comedie, dacă nu cel mai bun, pe care l-a avut China în ultimele decenii. Stilul său deadpan (foarte serios) de livrare este impecabil și cu fiecare ocazie se servește de el la maxim.

În producția de față, Chow servește atât pe post de regizor cât și de actor principal. Pentru a-și realiza viziunea, el a recrutat o mână de foști actori mari în domeniul artelor marțiale, pe care i-a integrat sublim alături de actorii atât de familiari producțiilor sale. Pe mulți dintre ei îi recunoaștem din Shaolin Soccer, producția anterioară a lui Chow, despre care probabil o să vorbesc cu altă ocazie, dar și din multe alte proiecte.

Chiar dacă ocazional ai impresia că te uiți la un episod de Loony Tunes, pentru mine acest lucru nu face decât să sporească nebunia prezentată pe ecran și asta în sensul cel mai bun. Cu siguranță cei de la Hollywood nu ar aproba niciodată asemenea spectacol absurd cum este cel oferit de Chow. Dar îi iasă, și îi iasă cu brio. Ai putea zice că este un melanj bizar între spaghetti western, arte marțiale și Bugs Bunny.

Chiar dacă acuma am considera efectele speciale cam depășite, coregrafia creată de inegalabilul Yuen Wo Ping (The Matrix) ajută ca acest film să depășească stadiul de parodie și să se transforme într-un film de acțiune de sine stătător.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.