Loading...
Erased (aka. Boku dake ga Inai Machi) (2016)

Erased (aka. Boku dake ga Inai Machi) (2016)

by Adrian Solomon, ianuarie 11, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Mister, Dramă
Studio: A-1 Pictures
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 23
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.36

Despre: Satoru Fujinuma posedă o abilitate inexplicabilă căreia el îi spune Revival, care de fiecare dată când o tragedie este pe cale să se întâmple, se trezește dat înapoi cu câteva zeci de secunde, suficiente pentru a împiedica tragedia respectivă. Dar într-o bună zi, el se vede trimis înapoi 18 ani, pe vremea când era școlar, fără a avea habar ce anume trebuie să facă sau cum evenimentele prezentului pot fi conectate cu acel moment din trecut.

Rant: Erased sau The Town Where Only I am Missing este un anime extraordinar (da știu că încep cam fiecare rant despre animeuri în acest mod dar asta se întâmplă atunci când îți permiți să selectezi doar showurile de calitate). Povestea în special a reușit să mă pironească în fața ecranului pentru un binge neașteptat, cuplat cu faptul că are o animație extraordinară, iată ingredientele pe care studiourile A-1 Pictures le-a folosit pentru a crea un anime musai!

Conceptul nu e neapărat original, frânturi de idee fiind vizibile și în memorabilul Stein’s Gate dar faptul că nu se simte ca un anime clasic plin de fan service și clișee, îl elevează cu mult peste producții de acest gen. Temele abordate cum ar fi abuzul față de minori, fac ca premisa showului să fie mult mai serioasă. Sincer, cel mai mult îmi aduce aminte de Monster, un anime despre care o să vorbesc mai pe larg cu altă ocazie, serial care pentru mine a rămas în Top 3.

Satoru Fujinuma este un individ la 29 de ani, un grafician manga neîmplinit, dar care are o abilitate unică, pe care el o numește Revival, care îi permite să dea timpul înapoi cu câteva secunde pentru a putea preveni anumite tragedii. Serialul nu se chinuie să explice această abilitate și poate e mai bine așa. Însă atunci când „tragedia” lovește mult prea aproape de casă (literalmente) el se vede acuzat pe nedrept de o crimă comisă, urmărit de forțele de ordine, și brusc transportat înapoi în timp, cu 18 ani, pe când era doar un școlar și totul părea perfect. Însă odată ajuns aici, el începe să vadă crăpăturile pe care mintea unui copil de 12/13 ani nu le putea sesiza, și își dă seama că rezolvarea unui șir de răpiri și crime petrecute pe atunci ar putea fi răspunsul la problema din prezent, de aici totul transformându-se într-o poveste cu detectivi și tentative de a altera cursul timpului.

Bine, pentru sceptici ar putea fi multe chestii de comentat, multe de disecat, dar mi-am permis libertatea de a fi investit complet de poveste și personaje, lucru resimțit la finalul vizionării maraton, probabil știți cu toții acea senzație de tristețe ce te încearcă atunci când termini un serial care te-a captivat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.