Loading...
KonoSuba God's Blessing on This Wonderful World! (aka. Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!) (2016-2019)

KonoSuba: God’s Blessing on This Wonderful World! (aka. Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!) (2016-2019)

by Adrian Solomon, decembrie 22, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Fantezie, Isekai
Studio: Studio Deen
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 20
Durată episod: 12 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList(serial) : S1 – 8.15 / S2 – 8.30
Rating MyAnimeList(film) : 8.54

Despre: Kazuma Satou moare în cel mai stupid mod cu putință și se trezește în fața unei zeițe pe nume Aqua, care îi propune reîncarnarea într-un univers fantasy alternativ, și îi oferă șansa să aleagă orice dorește pentru a duce cu el în viața nouă. De ciudă că își bătuse joc de modul în care a trăit și a murit, Kazuma o alege pe Aqua și cei doi se trezesc transportați într-o lume nouă, fantastică, având sarcina de a elimina pe regele întunecat al răului și de a salva lumea. Singurele probleme sunt că Aqua este complet inutilă, iar Kazuma nu este eroul așteptat de lume, viața lor lovindu-se de o serie de necazuri și peripeții, în special când în echipa lor se infiltrează o vrăjitoare și o luptătoare, ambele extrem de puternice, dar la fel de inutile precum Aqua.

Rant: Vă spun cu mâna pe inimă că nu mi s-a întâmplat aproape niciodată (cu puține excepții) să îmi placă un produs așa de mult încât să îi caut și episoadele OVA sau filmul aferent. Spre și mai marea mea surpriză, toate vin să completeze produsul final, nu să spună doar niște povești de umplutură.

Probabil că am mai avut discuția dar, animeurile isekai sunt acele tipuri de anime cu lumi paralele, fantastice, în care anumiți adolescenți sunt atrași fără voia lor. Tranziția se poate face și murind în lumea lor și reîncarnându-se în cea nouă. Mediul anime colcăie de asemenea producții, fiecare sezon mai aducând unul sau două titluri ca să completeze circul. Majoritatea au elemente crase de fan-service, specifice tipului shounen (fetițe drăgălașe cu forme apetisante și cu îmbrăcăminte sumară). Dar uite că, ocazional, mai apare câte unul care rupe genul sau se scufundă atât de tare în el încât capătă o conștiință proprie așa cum este cazul în Konosuba. Personajele de aici sunt conștiente de situația în care sunt puse, în special Kazuma, care compară deseori experiențele din alte povești cu ceea prin ce trece el acum.

Serialul mustește de comedie, fiind unul dintre animeurile rare care m-a făcut să râd și să îl urmăresc cu poftă, în ciuda profanităților și a glumelor adesea explicite pe care le face. Este destul de dificil să simpatizezi cu cele patru personaje principale, deoarece ai intră în situațiile grele prin care trec episod de episod, mai mereu din pricina propriilor ambiții sau defecte. Fiecare din cei patru este o colecție de clișee și de defecte, cu toate că exact aceste lucruri fac ca această echipă disfuncțională să funcționeze atât de bine.

Nu mă voi lungi prea tare cu discuția dar vă îndemn să găsiți și cele două OVA (preferabil de vizionat după finalurile de sezoane) precum și filmul recent, extrem de bun, care la fel a închegat povestea și mai bine. Probabil s-o mai fi făcând și alte sezoane dar mă declar satisfăcut și cu cât există din poveste, fiind unul din acele titluri care aderă la zicala: „nu contează destinația, contează călătoria”.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.