Loading...
Made in Abyss (2017)

Made in Abyss (2017)

by Adrian Solomon, iunie 6, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Fantasy, Adventure, Drama
Studio: Kinema Citrus
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 25 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList(serial): 8.74
Rating MyAnimeList(film): 8.73

Despre: Riku este o tânără exploratoare care visează să exploreze Abisul, un loc misterios, plin de creaturi periculoase și artefacte străvechi. Într-un din călătoriile sale, ea îl întâlnește pe Reg, un robot cu corp de copil, iar între ei se formează o prietenie instantă. Cu ajutorul lui Reg, Riku își dă seama că ei pot porni în călătoria mult visată, spre centrul Abisului.

Rant: Cea mai mare greșeală pe care o puteți comite față de acest titlu este să vă lăsați păcăliți de cum arată personajele, și să o categorisiți direct ca o altă aventură tipică shounen cu copilași drăgălași. Chiar dacă primele episoade vin doar să întărească această impresie, serialul va începe să aibă o tentă tot mai puțin optimistă, sumbră, tinzând ocazional spre macabru prin temele pe care le explorează și prin anumite acțiuni ale personajelor. Ce impresionează cel mai mult la acest serial este meticulozitatea cu care și-a construit fundalul, și anume lumea Abisului.

Abisul este o groapă gigantică, plină ochi de artefacte misterioase și creaturi fantastice, împărțită în 7 straturi, acestea devenind din ce în mai periculoase pe măsură ce adâncimea sporește. Dar probabil cel mai de temut lucru este blestemul care îi afectează pe toți cei care coboară. Acesta se activează odată ce exploratorii încearcă să urce înapoi, și variază în funcție de stratul în care se află, de la amețeli și stări de greață, la sângerare, dezorientare și până la pierderea completă a umanității. Exploratorii curajoși care coboară pentru a recupera aceste artefacte sunt numiți Divers și sunt categorisiți în funcție de realizările lor, fiind împărțiți în Whistles (Fluiere) de diferite culori, roșu simbolizând începătorii iar alb – pe cei mai experimentați dintre aceștia.

Riku este o începătoare optimistă, care nu este deficitară la capitolul curaj și inteligență. Mama acesteia a fost cel mai legendar Diver, dar a dispărut în Abis de mai mulți ani, Riku rămânând cu dorința de a o reîntâlni și cu ambiția de a o întrece. Riku este salvată de Reg într-o bună zi, un băiat robot fără memorii, cu care ajunge să se împrietenească. Dar într-o bună zi, la suprafață ajunge fluierul alb al mamei sale, împreună cu mai multe documente, unul dintre ele fiind un desen care înfățișa o schiță de-a lui Reg, iar altul fiind un mesaj criptic adresat lui Riku, și anume că este așteptată în centrul Abisului. Astfel pornește marea aventură a lui Riku și Reg spre străfundul necunoscutului.

Totul bine și frumos, totul pare a fi clișeu tipic anime dar de la prima întâlnire a noastră cu Abisul, nu ne putem debarasa de un anumit sentiment de groază, groază care se va accentua pe măsură ce călătoria celor doi îi duce tot mai adânc în Abis. Iar dacă citești și manga, experiența va fi dublată, asta pentru că serialul încheie doar un mic arc narativ dintr-o poveste care încă se continuă în paginile publicației. Probabil a fost un moment propice pentru mine pentru a viziona acest serial, pentru că în curând vom primi și noi ceea ce japonezii au primit încă din ianuarie, și anume un film care continuă povestea celor 13 episoade, plus promisiunea că un sezon 2 este în lucru și care, să sperăm, va vedea lumina zilei cât mai curând.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.