Întârziații la petrecere
Anul 2018 se anunță a fi un an încărcat din punct de vedere cinematografic, cu o grămadă de filme noi ce se înghesuie să ne scoată banul din portofel. Dar cum suntem, uneori, un pic mai în urmă, începutul anului ne oferă o pleiadă de filme deja lansate în SUA și în alte țări, toate cu șanse mai mari sau mai mici de a intra în competiția pentru cel mai râvnit premiu din industrie, premiul Oscar. Printre aceste titluri s-ar număra:
Molly’s Game (5 ianuarie) – Povestea adevărată a lui Molly Bloom, o fostă schioare olimpică, care timp de 10 ani a găzduit cele mai exclusive jocuri de poker, înainte să fie arestată de FBI.
The Disaster Artist (12 ianuarie) – Povestea halucinantă a enigmei pe nume Tommy Wiseau și cum a reușit el să producă genial de prostul film The Room.
Darkest Hour (19 ianuarie) – Un candidat cert la Oscar, Gary Oldman face un rol incredibil pe post de Winston Churchill.
All the Money in the World (02 februarie) – Un film cu o poveste mai halucinantă decât ce se întâmplă în el, cu Kevin Spacey dat afară înainte de lansare și înlocuit cu Christopher Plummer, acesta ne prezintă povestea unei răpiri a unui copil de miliardar, miliardar care refuză să plătească răscumpărarea.
Phantom Thread (16 februarie) – Șanse mari ca acest film să devină unul istoric, fiind probabil ultimul pe care mega-talentatul dar solitarul actor Daniel Day Lewis, îl va face vreodată.
The Shape of Water (23 februarie) – O poveste improbabilă de dragoste între o servitoare mută și o creatură umanoidă ce trăiește doar în apă, imaginată de un Guillermo del Torro fantastic.
The Post (23 februarie) – Prima colaborare dintre Tom Hanks și Merryl Streep, sub bagheta fermecată a lui Steven Spielberg, cu o nouă poveste a la Spotlight, de data asta înfruntându-se The Washington Post și guvernul american condus de Nixon.
Three Billboards Outside Ebbing, Missourri (23 martie) – Martin McDonagh ne-a adus In Bruges și 7 Psychopats, dar se pare că a dat lovitura și cu acest film, găsind-o pe Frances McDormand într-o formă de zile mari.
Starurile lui 2018
Cam acestea ar fi filmele întârziate din 2017, care ajung, probabil în timp pentru a le vedea ca pregătire pentru sezonul Oscar. Acuma să purcedem cu restul filmelor, cele care apar în 2018. Și oh boy, avem ce vedea anul ăsta. Nu pot să nu remarc din nou o abundență de filme inspirate după comics-uri, cel mai important fiind de departe Infinity War-ul celor de la Marvel. Există și o serie de sequels sau părți din diverse trilogii, dar și câteva filme originale. Din păcate am obținut doar o listă pentru cele considerate blockbustere (în mare parte) de restul o să mă ocup în rubricile lunare destinate filmelor noi.
The Commuter (12 ianuarie) – De la Taken încoace, Neeson parcă tot același tip de rol îl face, dar atât timp cât o face bine, de ce să ne impacientăm?
Downsizing (12 ianuarie) – Ca o soluție la fenomenul de suprapopulare, oamenii de știință au descoperit cel mai bun remediu, reducerea în dimensiuni a oamenilor. Matt Damon și Kirsten Wiig, decid să se micșoreze
12 Strong (19 ianuarie US) – Thor, adică Chris Hemsworth, renunță la pletele sale aurii, așa cum de fapt a făcut-o și în MCU, schimbă ciocanul său magic cu o mitralieră și purcede la căsăpit teroriști în Orientul Mijlociu.
Maze Runner: The Death Cure (26 ianuarie) – Finalul mult așteptat de fani al trilogiei The Maze Runner.
God Particle (02 februarie) – După un found-footage monster movie, și un thriller claustrofob, franciza Cloverfield, cu filme care parcă nu ar avea legătură unul cu altul, ne oferă un film space-survival horror, care ar conclude trilogia și ar lega mai bine universul.
Fifty Shades Freed (09 februarie) – Băieți pregătiți-vă să fiți târâți de prietene la acest al treilea (să sperăm că și ultim) film din trilogia Fifty Shades.
Early Man (16 februarie) – Este unul dintre filmele pe care le aștept cel mai mult, personal fiind foarte atașat de serialul Wallace and Gromit și de stilul acestuia. Avem de a face cu o înfruntare de fotbal între niște oameni preistorici și alții din evul mediu.
Black Panther (16 februarie) – Înainte de sosirea lui Thanos pe Pământ, mai facem un ultim popas în uluitoarea Wakanda, regatul condus de T’Challa, eroul introdus în Civil War sub numele de Black Panther.
Annihilation (23 februarie) – Natalie Portman joacă în această ambițioasă adaptare a unei cărți, să îi zicem bizare, dar foarte bine primită de public. Un thriller SF cu accente horror, cu un scenariu de Alex Garland, care a mai făcut bijuterii precum 28 Days Later sau Ex Machina.
Red Sparrow (02 martie) – După ce am vizionat trailerul acestui film, am avut o mare senzație de deja-vu, în special când mă gândesc la recentul The Villainess. Jennifer Lawrence interpretează o spioană care a stăpânit arta seducției, de care se folosește pentru a completa cele mai dificile misiuni.
A Wrinkle in Time (09 martie) – Cartea scrisă de Madeleine L’Engle primește tratamentul Disney, complet cu o distribuție plină cu nume grele și efecte speciale de calitate.
Death Wish (09 martie) – Acest film, refăcut după un clasic în care juca Charles Bronson, îl vede pe Bruce Willis în rol de justițiar al străzii, pornit într-o cruciadă împotriva criminalilor de orice fel.
Tomb Raider (16 martie) – O nouă tentativă de repornire a acestei francize, acest film se bazează pe seria nouă de jocuri având-o protagonistă pe Lara Croft, de data asta mai tânără, mai la începutul carierei de aventurier. Consider că alegerea talentatei și simpaticei Alicia Vikander a fost o alegere foarte bună din partea studiourilor producătoare.
Pacific Rim: Uprising (23 martie) – It’s Kaiju killing time! Fără Guilhermo del Torro la timonă, ci doar pe post de producător, continuarea lui Pacific Rim îl are pe John Boyega pe post de pilot de Jaeger, înfruntând din nou monștrii Kaiju.
Isle of Dogs (23 martie US) – Wes Anderson revine la stilul de animație stop-motion folosit în Fantastic Mr Fox, și, cu sprijinul unei distribuții de excepție, ne va aduce o poveste cum numai el știe să o facă.
Ready Player One (30 martie) – De departe cel mai intrigant film de anul acesta. Spielberg adaptează celebra carte a lui Ernest Cline într-un film suprasaturat cu referințe la cultura pop a anilor 80, cu toate că din trailer vedem o groază de referințe meta din cultura anilor 2000.
Peter Rabbit (30 martie) – Unul dintre cele mai iubite personaje pentru copii își face debutul în lumea filmelor odată cu această producție.
The New Mutants (13 aprilie US) – După ce au cam epuizat poveștile cu X-Men, studiourile Fox ne pregătesc o nouă echipă de eroi mutanți pe car să o urmărim, într-un film horror care ne va ține cu sufletul la gură.
Rampage (20 aprilie) – The Rock versus creaturi gigantice. Bilet cumpărat la avanpremieră garantat.
Avengers: Infinity War (27 aprilie) – Filmul cel mai așteptat din tot anul cinematografic 2018, încununare a 10 ani de story-telling, filmul eveniment care va împacheta toate poveștile spuse pe parcursul a 18 filme.
Slender Man (18 mai) – Cel mai faimos personaj născut din poveștile de groază spuse de internauți, principal factor de sperietură pe parcursul a două jocuri, Slender Man poposește acuma și pe marile ecrane pentru a ne înspăimânta.
Solo: A Star Wars Story (25 mai) – După ce am fost obișnuiți cu filmele Star Wars lansate doar iarna, iată că la începutul verii primim Solo, povestea unui Han Solo tânăr. Detaliile sunt foarte puține, tot ce sperăm este ca Alden Ehrenreich să se achite cât mai bine de îndatoririle sale și ca noi să avem un nou film de calitate.
Deadpool 2 (01 iunie) – Prea multe nu știm despre plotul acestui film, dar fiind vorba despre Deadpool, ne așteptăm la o grămada de profanități și referiri meta de cea mai bună calitate.
Jurassic World: Fallen Kingdom (08 iunie) – Având în vedere succesul la box-office al predecesorului, Jurassic World primește sequelul care întoarce personajele pe insula blestemată, într-un efort de a salva ce se poate din viețuitoarele pașnice ale insulei, insulă aflată sub pericolul iminent a unei erupții vulcanice.
Bumblebee (08 iunie US) – Primul film Transformers neregizat de Michael Bay. Ar trebui să fie interesant mai ales că de îndatoririle regizorale se ocupă acum șeful studioului Laika, care în trecut a regizat fabulosul Kubo and the Two Strings.
Ocean’s Eight (15 iunie) – Pare relativ interesant cu toate că sunt acrit de toate reboot-urile ce se fac la filme clasice, dar de data asta cu distribuții doar cu femei.
Sicario 2: Soldado (22 iunie) – Chiar dacă nu mai e Villeneuve la cârma proiectului, sper că se va menține același feeling de suspans sinistru din prima parte, chit că din trailer pare un film axat mai mult pe acțiune.
Ant Man and the Wasp (06 iulie) – Prea multe nu sunt de zis despre acest film, primul după evenimentul din Infinity War. Dar salut revenirea lui Paul Rudd în costumul omului furnică, acompaniat de data asta de Evangheline Lily în rolul lui Wasp.
Skyscraper (20 iulie) – Practic orice film cu The Rock mă va interesa instant, mai ales că ăsta evocă spiritul filmelor de acțiuni din anii 80 și ne va servi o doză sănătoasă de palpitații și momente wow (cel puțin așa ni s-a promis).
Alita: Battle Angel (20 iulie) – Proiectul de suflet a lui James Cameron, pasat ca sarcină regizorală lui Robert Rodriguez. O adaptare a unei cărți manga, care păstrează ochii mari specifici animeurilor, și ne oferă o eroină capabilă de mișcări năucitoare, urmărită de cyborgi prin ceva viitor distopian bizar? Sign me up.
The Incredibles 2 (27 iulie) – Nici nu a durat mai bine de 10 ani să apară partea a doua la, probabil cel mai bun film animat cu și despre super-eroi.
MI 6 – Mission Impossible (27 iulie) – Zvonurile cum că Tom Cruise se antrenează serios la efectuarea, din nou, a celor mai trăznite cascadorii pentru noul său Mission Impossible, au împânzit internetul de la începutul filmărilor, dar atenția ne-a fost furată de scandalul cu mustața lui Cavill.
The Predator (03 august) – Cu Shane Black în calitate de regizor, acest film are toate șansele să fie unul foarte bun.
The Meg (10 august) – Jaws va avea un succesor spiritul de care să fie mândru dacă acest film va fi bun. Jason Statham va avea de înfruntat un rechin colos de 70 de metri, pentru a salva echipajul unui submersibil.
The Equalizer 2 (24 august) – Denzel Washington în prima sa continuare a unui film, fiind notoriu până acuma pentru refuzul de a juca în continuări. Oricum, dacă se ridică la nivelul primului, vom avea distracție garantată.
Venom (05 octombrie) – Sony nu renunță la universul Spider-Man chiar de tot și, cu toate că au renunțat la Andrew Garfield, au reușit să pună mâna pe Tom Hardy pe post de Venom.
First Man (12 octombrie) – Damien Chazelle și Ryan Gosling refac echipa care a adus la viață fabulosul La La Land și ne oferă informații intime despre Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună.
Jungle Book (19 octombrie) – Jungle Book sau Mowgli sau cum s-o mai fi numind la momentul apariției, reprezintă proiectul de suflet a lui Andy Serkis și o nouă tentivă de adaptare a faimoasei cărți, de data asta cu Andy Serkis pe post de Baloo, Christian Bale pe post de Bagheera și Benedict Cumberbatch pe post de Shere Khan.
X-Men: Dark Phoenix (02 noiembrie) – Reluarea celei mai faimoase povești X-Men, vede pe mutanții lui Xavier crescuți, luptându-se cu percepția publicului și devenind din ce în ce mai încrezători în puterea lor, asta până când în timpul unei misiuni spațiale, Jean Grey este posedată de un spirit cosmic.
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (16 noiembrie) – Tot ceștim până acuma este backlashul primit din partea fanilor la adresa folosirii lui Johnny Depp în film, pe fondul scandalului de abuz domestic prin care trece starul. Să sperăm ca aceste chestii nu vor detracta prea mult de la calitatea produsului final.
Creed 2 (21 noiembrie US) – Sau reîntâlnirea dintre Ivan Drago și Rocky, reîntâlnire care se face acuma de cealaltă parte a corzilor ringului.
Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (07 decembrie) – Primul Ralph a fost foarte amuzant de aceea avem așteptări mari de la acest sequel.
Mortal Engines (14 decembrie) – Multe nu se știu decât că avem o Londra pe roți, un setting foarte steam punk și pe Peter Jackson la timonă.
Aquaman (21 decembrie) – Personajul Aquaman interpretat de Jason Moma a fost unul dintre punctele forte ale filmului Justice League, așa că sper că vor reuși să scoată un film bun.
Bohemian Rhapsody (28 decembrie) – Chit că în urma unui scandal, Bryan Singer a fost dat afară din postura de regizor, tot sunt curios de ce ne va arăta filmul, pentru că tratează unul dintre cei mai fascinanți artiști ce au trăit vreodată.
Spider-Man: Into the Spider-verse (28 decembrie) – Debutul lui Miles Morales pe marele ecran, varianta de Spider-Man din mult îndrăgitul univers Ultimate Marvel, se produce odată cu acest film, chit că este unul animat.
Înainte să termin țin să precizez că toate datele prezentate sunt conform site-ului Cinemagia.ro și s-ar putea modifica. Vă doresc un 2018 cât mai bun și tradiționalul la mai multe filme bune. Spor la vizionare!
No Comments