Loading...
Filth (2013)

Filth (2013)

by Adrian Solomon, mai 19, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Comedie neagră, Crime
Regie: Jon S. Baird
Distribuție:
James McAvoy, Jamie Bell, Joanne Froggatt, Imogen Poots, Eddie Marsan, Jim Broadbent
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Un detectiv mizantrop, extrem de crud și manipulant, începe să aibă o serie de halucinații din ce în ce mai severe în timp ce încearcă să rezolve cazul uciderii unui student japonez.

Rant: Aveam acu ceva vreme o discuție cu un amic, despre care dintre James McAvoy sau Michael Fassbender ar fi actorul cu mai mare potențial de reușită, eu alegându-l pe McAvoy în timp ce el îl susținea pe Fassbender. Ei bine, James, datorită predispoziției sale de a juca roluri complet atipice nu doar că l-a ajuns dar l-a și depășit pe Fassy, devenind cel mai complet actor dintre cei doi.

Rolul făcut în acest film vine să sublinieze de ce McAvoy este un actor atât de talentat, făcându-ne părtași la drama unui polițist cu dereglări mentale, care într-o tentativă de a fi numit inspector șef, preia un caz aparent simplu, dar care ajunge să îi pună probleme din ce în ce mai mari, el având halucinații din ce în ce mai vii, acestea făcând ca viața sa personală să o ia pe un făgaș descendent, în timp ce realitatea se surpă în jurul său.

Jon Baird a reușit să adune o distribuție impresionantă, un adevărat who’s who a industriei cinematografice britanice, avându-l în frunte pe un excelent McAvoy, așa cum nu l-ați mai văzut niciodată, manipulant, maniac, obsedat de droguri, sex și un avid pasionat de feste, unele extrem de crude la adresa colegilor și prietenilor săi. Pe măsură ce firul narativ se desfășoară însă, vom asista la o analiză din ce în ce mai profundă a acestui personaj, ajungând să îl înțelegem (nu și să fim de acord cu el însă).

Filmul se adresează unei nișe selecte de spectatori, nefiind pentru toată lumea, mai mult un efort artsy, foarte reușit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.