Loading...

Finch (2021)

by Adrian Solomon, decembrie 27, 2021

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Post-apocaliptic, Dramă
Regie: Miguel Sapochnik
Distribuție: Tom Hanks, Caleb Landry Jones
Durată: 1 h. 55 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Într-un viitor post-apocaliptic, un inginer – Finch, câinele său și Jeff, robotul creat pentru a avea grijă de patruped, încearcă să supraviețuiască, pornind într-o aventură spre vestul țării, în care Finch îl învață pe Jeff despre viață, dragoste și prietenie și despre ce înseamnă a fi om.

Rant: Finch nu este nici pe departe un film rău, de fapt este aproape imposibil să ai un film rău când îl ai în centru pe tăticul american Tom Hanks. Și nu e nici prima dată când este obligat să facă un film aproape de unul singur, în care singurul companion este un obiect inanimat. Și da, realizez că Jeff nu e Wilson pentru că Jeff poate vorbi, gândi și mișca de unul singur (oare ce baterie folosește că nu l-am văzut odată să se încarce pe când telefonul meu s-a descărcat doar în timpul vizionării acestui film). Dar este un film destul de încet, în care nu poți zice că se întâmplă mare lucru, mizele fiind foarte personale, ne-existând o lume de salvat, sau un macguffin de recuperat, nici măcar personaje negative (de fapt umanitatea pare a fi personajul negativ pentru că, așa cum este deja tradițional în orice scenariu post-apocaliptic, primul lucru pe care îl fac oamenii este să își întoarcă spatele împotriva bunului simț și să se faulteze reciproc). Măcar în acest scenariu nu au mai fost rușii și americanii care au făcut să bubuie nucleare în stânga și dreapta, ci pământul a fost lovit de o erupție solară care a făcut praf stratul de ozon, transformând astfel pământul într-o suprafață aridă, inospitalieră.

Este un film decent din toate punctele de vedere, emoționant, în care merită să investești un pic de timp alături de familie dacă dorești să le predai câteva lecții importante copiilor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.