Loading...

Fire Force (aka. Enen no Shouboutai) (2019- )

by Adrian Solomon, iunie 22, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Shounen, Acțiune, Aventură
Studio: David Production
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 48
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: S1 – 7.67, S2 – 7.75

Despre: Lumea a ars aproape în întregime iar supraviețuitorii s-au strâns în estul îndepărtat, în orașul Neo Tokyo. Oamenii trăiesc sub frica constantă a combustiei interne, un fenomen care apare din ce în ce mai des printre supraviețuitori și care îi transformă în Infernali, ființe de foc, fără gândire. Fire Force este principala linie de apărare împotriva acestor fenomene cu toate că cele 8 brigăzi ale sale sunt cât se poate de diferite, fiecare urmărindu-și propria agendă. Shinra Kusakabe este un cadet nou înrolat în recent înființata Brigada 8. Supranumit Diavolul, acesta este un puternic utilizator piro-kinectic de generația a treia, fiind capabil de a emite flăcări deosebit de puternice din picioare. Ambiția sa este să descopere secretul din spatele morții familiei sale, moarte de care a fost blamat el și care l-a ostracizat de toți cei din jur.

Rant: Unul dintre puținele anime la care am apucat să citesc manga înainte să văd vreun episod, Fire Force reprezintă o adaptare destul de bună și fidelă a materialului sursă, creat de Atsushi Ookubo și adus la viață de studioul David Productions, același duo responsabil și de popularul Soul Eater. Este un anime care aduce un suflu proaspăt în genul shounen, prezentând teme mature, peste ocazionala comedie și obligatoriul fanservice. Începe un pic mai greu dar odată ce își fac apariția în scenă principalii villains, sunt aproape convins că seria o să vă prindă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.