Loading...

Golden Kamuy (2018- )

by Adrian Solomon, ianuarie 24, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Aventură, Acțiune
Studio: Geno Studio
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 36
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: S1 – 7.82 / S2 – 8.20 /  S3 – 8.47

Despre: Cu mulți ani în urmă, un om extrem de periculos a furat o cantitate mare de aur de la un trib indigen Ainu din regiunea Hokkaido. El l-a ascuns undeva foarte bine, după care a fost prins de autorități. Încarcerat în cea mai sigură închisoare din Japonia, acesta a tatuat secretul locației pe corpul mai multor deținuți periculoși. Dar aceștia au evadat iar pe urmele lor și al secretului pe care îl duc cu ei, se află mai multe grupuri interesate de a pune mâna pe aur, fiecare cu motivația proprie.

Rant: Golden Kamuy reprezintă una dintre cele mai plăcute surprize pe care le-am avut în ultima vreme. Un serial peste care mereu am trecut cu privirea, pus în coada listei de așteptare, care și-a așteptat cuminte rândul și pe care odată ce l-am început, cu greu l-am mai lăsat din mână. Nu este o poveste despre super-puteri, despre liceeni, nu există un tournament arc, nu are acele trăsături shounen întâlnite la producțiile longevive. Are însă un setting aparte – insula Hokkaido la finele războiului Ruso-Japonez, aventura noastră având loc astfel pe un fundal acurat din punct de vedere istoric.

Golden Kamuy – care în limbajul Ainu înseamnă Golden Gods, îl are ca protagonist pe Saichi Sugimoto, un erou veteran al războiului Ruso-Japonez, care în urma faptelor de vitejie a primit porecla de Immortal, dar care a și fost lăsat la vatră în mod dezonorant după ce a atacat un superior. Fără bani și cu o promisiune de onoare făcută nevestei prietenului său, că va stânge o sumă suficient de mare pentru a o putea trimite în State pentru un tratament la ochi, acesta caută aur în râurile din insula Hokkaido. Întâmplarea face ca în fața lui să apară un bețiv, care îi spune o poveste fantezistă, despre un criminal care a atacat un trib Ainu local, a omorât pe mai toată lumea și le-a furat acestora o cantitate uriașă de aur, iar mai apoi, prizonier fiind în temuta pușcărie Abashiri, acesta a tatuat pe corpul mai multor deținuți periculoși, indicii despre unde poate fi găsită comoara. Deținuții au evadat, povestea a ajuns mai multe urechi, iar acum nu doar aceștia se caută între ei pentru a se jupui unul pe altul, dar și divizia a 7-a a armatei, reprezentată prin ambițiosul locotenent Tsurumi îi caută pentru a-și funda revoluția. Saichi intră și el în horă, descoperind în curând un aliat nesperat, în persoana tinerei vânătoare Ainu, Asiripa, de la care va învăța obiceiurile acestui trib, dar și cum să supraviețuiască în întinsele păduri înghețate ale acestei insule.

Personal, serialul mi-a adus foarte mult aminte de celebrul Rurouni Kenshin (Samurai X cum era cunoscut pe la noi) în mare parte datorită aceleiași mixturi de istoric cu fantastic, dar și tonului ușor mai serios. Personajele sunt bine conturate, galeria lor crescând de la episod la episod. Animația este decentă spre bună, și cu toate că Geno Studio se află la doar al doilea lor proiect, adaptarea materialului sursă se face mai mult decât onorabil. Cred că este un anime ce poate fi urmărit de oricine, și unul pe care vă îndemn să îl aveți în vizor!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.