Loading...

Gangsta. (2015)

by Adrian Solomon, mai 3, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Crime
Studio: manglobe
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 7.40

Despre: Orașul Ergastalum a devenit un punct de atracție pentru toți criminalii, astfel încât poliția nu mai face față, preferând să îl lase să fie condus de patru grupări mafiote, cu care colaborează ocazional. Handymen, duo-ul format din Nicholas Brown și Worwick Arcangelo, sunt deseori chemați atât de poliție, cât și de mafioți sau de comunitatea locală, pentru a-i ajuta cu diverse slujbe mărunte. Dar o grupare necunoscută începe să facă valuri, care riscă să distrugă echilibrul fragil din oraș.

Rant: Nu aș putea spune că este o premisă complet nouă, dar Gangsta. reușește să te atragă prin personajele sale colorate, fiecare cu o istorie bine definită în spate, dar și cu niște secvențe de acțiune foarte bine realizate.

Povestea se învârte în jurul celor doi Handymen, oameni buni la toate, Nic și Worwick. Unul posedă o abilitate înnăscută de a memora totul dintr-o singură privire, pe când celălalt este rezultatul unor serii de experimente purtate pe oameni în timpul războiului, care îi făcea mai rezistenți, mai agili și mai puternici, dar care atrăgeau ura celor normali. Aceștia sunt numiți Twilights sau Tags, iar Ergastulum s-a dovedit a fi o oază de liniște pentru ei, după un masacru nemilos în urmă cu ani buni. Serialul plantează suficiente semințe cât să te facă interesant de direcția în care o va apuca, dar din păcate, din cauza unor motive financiare (manglobe a fost nevoit să declare faliment) sau de sănătate (creatorul seriei s-a îmbolnăvit grav și nu a mai putut să o continue) sfârșitul vine destul de repede și te lasă în suspans, dornic de mai mult, mai ales că probabil ai ajuns să te atașezi de personajele respective. Le spune mafioți dar majoritatea fac muncă voluntară filantropică, iar la final realizezi că mai toată lumea este bună și cauți din răsputeri un personaj negativ, care pare a fi dar nu face nici o mișcare decât până atunci când este prea târziu în serie pentru a avea niște conflicte înălțătoare.

Per total, veniți pentru direcția artistică, stilul grafic (automat m-a făcut să mă gândesc la producțiile Studio Bones, în speță Full Metal Alchemist) și secvențele fluide de acțiune, dar cam atât. Păcat, ar fi putut fi ceva foarte interesant dacă era produs complet.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.