Loading...
JoJo's Bizarre Adventure (aka JoJo no Kimyou na Bouken) (2012-2013)

JoJo’s Bizarre Adventure (aka JoJo no Kimyou na Bouken) (2012-2013)

by Adrian Solomon, februarie 27, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Aventură, Supernatural, Super-puteri, Shounen
Studio: David Productions
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 26
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.02

Despre: În 1868, Dario Brando salvează viața unui aristrocrat englez pe nume George Joestar. Jurând că îl va ajuta pe acesta în momentul său de cea mai mare restriște, George îi înfiază fiul, pe Dio Brando, atunci când acesta devenise orfan, în speranța că își va putea plăti datoriile morale față de salvatorul său. Având un puternic complex de inferioritate dar și ambiții insațiabile, Dio începe să își terorizeze noul frate, pe amabilul și manieratul Jonathan „JoJo” Joestar, utilizând toate tertipurile posibile, de la uciderea câinelui său până la violul prietenei sale. Dio face toate astea în speranța că îl ruina pe George și pe Jonathan și că va pune mâna pe averea familiei Joestar. Acest lucru declanșează un lanț de evenimente care va avea urmări timp de generații întregi.

A doua parte a serialului reia acțiunea la mai bine de jumătate de secol, în New York, unde nepotul lui Jonathan, Joseph Joestar, descoperă greaua moștenire lăsată de predecesorul său, în momentul în care niște arheologi scot la iveală adevărul din spatele măștii de piatră care îl transformase pe Dio, dar și trezesc dintr-un somn etern mai mulți Pillar Men, creaturi mistice de o putere nemăsurabilă.

Rant: Credeam că rezolv totul într-un singur articol dar pentru că povestea din cele trei seriale ce poartă numele de JoJo este atât de fracturată, am decis să aloc câte un articol pentru fiecare. Da, această serie este un pic mai atipică decât altele din cauza faptului că aceasta urmărește membrii ai aceleași familii pe parcursul mai multor generații, prinși în același conflict etern împotriva dușmanului de moarte al neamului Joestar, și anume Dio Brando.

JoJo’s Bizzare Adventure este un serial adaptat după una dintre cele mai populare și mai longevive manga publicate de cea mai importantă revistă de profil, Shounen Jump. Seria își are începuturile încă din 1987 și se continuă și în ziua de azi, strângând deja peste 120 de volume publicate. Poveștile sunt împărțite în mai multe arcs, eroii acestora având fie descendență directă sau fiind asociați într-un fel sau altul cu familia Joestar, cu toți protagoniștii purtând numele de JoJo, compus din alăturarea primelor silabe din numele lor.

Serialul de față aduce în atenția noastră primele două arcs din poveste și anume Phantom Blood – conflictul inițial dintre Jonathan Joestar și Dio Brando, și Battle Tendency – care îl urmărește pe Joseph Joestar în lupta sa împotriva temuților Pillar Men.

Grafica este destul de bună, secvențele de acțiune fiind decente spre bune. Povestea nu este foarte children friendly, fiind deseori arătate scene de o cruzime extremă. Puterile de care dispun eroii sunt deocamdată limitate. În Phantom Blood este introdusă masca blestemată care, odată stropită cu sânge se trezește și se atașează de capul oricărei victime o poartă în acel moment, transformând-ul într-un vampir imortal. Singura putere care poate să îl oprească este The Ripple, o tehnică de artă marțială care permite proiectarea propriei energii. În a doua poveste, Battle Tendency, sunt introduși odioșii Pillar Men, progeniturile vechilor vampiri, care au creat acele măști de piatră într-un efort de a își depăși slăbiciunea față de razele solare.

Printre meritele acestui serial s-ar putea atribui revirimentul seriilor cu protagoniști macho, toți fiind adevărați Adonis, modele de frumusețe masculină și pachete de mușchi. Cu toate astea, felul în care prezintă lucrurile este un pic mai neconvențional, lucru care m-a făcut să îi dau o șansă ca să îl duc până la capăt cu vizionarea. Un lucru amuzant este că fiecare serie aduce diverse omagii unor legende rock, pe lungul seriei fiind presărate multe personaje ce poartă nume de formații sau cântăreți.

PS: Să nu uit să menționez că serialul are unul dintre cele mai bune endinguri auzite vreodată, fiind piesa Roundabout a grupului Yes, lucru care m-a făcut să stau de fiecare dată să îl urmăresc în întregime.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.