Loading...
Gemini Man (2019)

Gemini Man (2019)

by Adrian Solomon, iulie 27, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Ang Lee
Distribuție: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong
Durată: 1 h. 57 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: Cel mai bun asasin din lume se vede trădat de compania pentru care lucrează și vânat de propria sa clonă.

Rant: Gemini Man este un film bizar deoarece fost o bombă la box office în ciuda faptului că a beneficiat de o distribuție interesantă, un regizor talentat, scenariști cu pedigree și un buget peste o sută de milioane de dolari. Dar și așa, filmul a fost îngropat de critici, astfel încât era să mă iau după gura târgului și să îl ignor complet. Cu toate astea, beneficiind de faptul că a apărut de ceva vreme pe HBO GO, i-am dat șansa cuvenită, și pot să zic acum că nu înțeleg ura arătată față de acesta. Este cel mai chipeș film mediocru văzut în ultima vreme, deoarece Ang Lee nu s-a ferit să folosească cele mai avansate tehnologii posibile, ba chiar întinerindu-l foarte credibil pe Will Smith, de arăta ca pe vremea pe când acesta era The Fresh Prince. Apropo de Will Smith, acesta joacă ca pe vremuri, semn că dorește mult să își recapete forma de odinioară (cu toate că de la dezastrul After Life din 2013, parcă nu mai prea prinde biletul câștigător).

Așadar îl avem pe domnul Henry Brogan, cel mai cel asasin, care, așa cum ne arată filmul la început, lovește țintele cu o precizie nefirească, chit că acestea se află într-un tren de mare viteză, la peste 2 kilometri de poziția lui. Această abilitate îl face pe Henry un bun indispensabil pentru compania sa, dar pentru că începe să pună întrebări și să aibă dubii vis-a-vis de legitimitatea pericolului adus de țintele sale, compania decide să îl sacrifice. Pe urmele sale și pe ale prietenilor săi, sunt trimiși diverși agenți, inclusiv, probabil cel mai periculos dintre ei, clona mai tânără a lui Henry. Încercând să își salveze viața dar și să afle secretul clonei sale, Henry va fi nevoit să lovească împotriva foștilor săi angajatori. Citind aceste rânduri cred că vă puteți da seama de cât de generic este plotul filmului și exact care va fi concluzia. Problema principală este că filmul nu reușește să atragă către personajele sale, să te facă să îți pese cât de cât de soarta lor. Dacă Henry este oarecum detaliat, restul personajelor sunt unidimensionale (Baron a lui Benedict Wong este adus pentru câteva glume) iar întreaga lor aventură este fadă.

Efectele speciale sunt în general extraordinare, scenele în care apare Will Smith tânăr curg destul de natural … atât timp cât este doar el pe ecran. În momentul în care clona își întâlnește originalul, aceasta se transformă brusc într-un personaj de jocuri video, cu mișcări foarte nenaturale, care transmit creierului semnale greșite, cum că acțiunea care are loc în fața ochilor, nu se petrece într-un mod firesc. Acest lucru m-a scos deseori din flowul filmului, lucru pe care nu îl prea pot ierta unui film care se cam ia în serios.

În rest, numai de bine, cred totuși că minusurile echilibrează destul de bine plusurile cât să merite recomandarea de film decent, bun de vizionat la o plictiseală majoră.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.