Loading...
Jumanji: The Next Level (2019)

Jumanji: The Next Level (2019)

by Adrian Solomon, decembrie 17, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Comedie
Regie: Jake Kasdan
Distribuție: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Awkwafina, Alex Wolff, Morgan Turner, Ser’Darius Blain, Madison Iseman, Danny Glover, Danny DeVito
Durată: 2 h. 03 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Gașca din prima parte se reunește cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar Spencer dispare subit, fiind capturat din nou de jocul Jumanji. Prietenii săi, alături câțiva coechipieri noi, vor face din nou echipă pentru a-l salva pe Spencer și pentru a înfrânge din nou jocul.

Rant: Singura justificare pe care o pot găsi pentru existența acestui film este faptul că s-a dorit mulgerea grabnică a unei francize care încă mai avea potențial, și la cum stau lucrurile, simt că ni se pregătește o trilogie. Prea multe nu ar fi de spus despre această peliculă.

Punctele forte ale filmului ar fi că personajelor amuzante din prima parte li se adaugă altele de data asta și este mereu amuzant să îl vezi pe Jack Black sau pe The Rock jucând împotriva personajelor lor caracteristice. De data asta, prin introducerea a unor noi lui De Vito (Eddie) și Danny Glover (Milo), plus mereu amuzanta Awkwafina, comedia este garantată. Și știți cum stă treaba, niște indivizi din lumea reală sunt transportați în lumea virtuală a deosebit de periculosului joc Jumanji, un loc unde domnește aventura și pericolul dar și un loc unde își pot găsi sfârșitul cei mai puțin îndemânateci, iar un Game Over aici înseamnă un Game Over definitiv (cu toate că partea cu viețile personajelor virtuale nu a fost accentuată la fel ca în ultimul film). Prin această găselniță genială l-am avut pe The Rock interpretând un tânăr plin de angoase și anxietăți, pe Kevin Hart jucând un tânăr atlet iar pe Jack Black – o domnișoară fandosită. De data asta, având mai mulți jucători, avem și mai multe posibilități, mai ales că la un moment dat încep să își schimbe personajele între ei. De data asta, The Rock joacă rolul unui bătrân senil și ciufut, Hart este un bătrân pedant și simandicos iar Black este atletul de culoare prins în cel mai puțin dominant fizic trup.

Punctele slabe ale filmului sunt mai multe dar în primul și primul rând aș zice: existența lui. Sincer și cu mâna pe inimă vă zic că am ieșit de la el și instantaneu am uitat părți bune din el (poate pentru că și am ațipit la anumite secvențe – my bad). Eroul negativ este … acolo, scenele de aventură sunt fix 2 la număr ambele implicând niște animale CGI cuplate cu niște scene de urmărire pline de adrenalină. Majoritatea poantelor sun reciclate și previzibile dar cu siguranță nu vi la astfel de filme având pretenția de a fi dat pe spate de ceva anume, dovadă că Dwayne Johnson ÎNCĂ mai atrage oamenii în sălile de cinema.

Nu mă încrunt prea tare în direcția filmului pentru că până la urmă face bine ce face, pune în valoare abilitățile comice ale ansamblului de actori și te distrează pentru 2 ore, făcându-te să uiți de grijile de zi cu zi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.