Loading...

Good Time (2017)

by Adrian Solomon, mai 1, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Thriller
Regie: Josh Safdie, Benny Safdie
Distribuție: Robert Pattinson, Benny Safdie, Buddy Duress, Taliah Lennice Webster, Barkhad Abdi, Jennifer Jason Leigh
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Nick și Connie sunt doi frați, extrem de apropiați, doar că Nick este ușor retardat mintal și face cu greu diferența între rău și bine. Connie are diverse scheme active și deseori îl implică și pe Nick, asta până ce în timpul unui jaf, se declanșează o capsulă de vopsea, lucru ce duce la arestul lui Nick. Connie are la dispoziție o perioadă scurtă de timp pentru a face rost de suficienți bani pentru a plăti cauțiunea fratelui său.

Rant: Se poate zice că frații Safdie mari amatori ai genului de thriller urban, cu mize mici, intime, personale. Și-au încercat mâna cu acest Good Time și și-au cristalizat conceptul cu Uncut Gems, un alt thriller care reușește să te țină cu sufletul la gură, nu atât prin gravitatea situațiilor prezentate, cât prin modul alert de filmare, aproape claustrofob.

Filmul începe cu o scenă care, povestită, pare a fi banală, un interviu psihiatric pentru analiza lui Nick. Însă felul de filmare te face să simți că ceva nu e în regulă, parcă ceva urmează să se întâmple, cum ar fi brusca apariție a lui Connie. La fel și camera care îl urmărește non-stop, Connie (interpretat excepțional de un Robert Pattison care deja dădea semne că este un actor adevărat, debarasându-se de jenanta reputație de vampir strălucitor) pare a fi constant în mișcare, mereu are ceva de făcut, undeva de ajuns sau un plan de executat. Însă acest stil haotic face victime din cele mai neașteptate pentru el, cum ar fi fratele său, atunci când este prins de polițiști. Grăbit să îl scoată pe Nick din încurcătură, Connie recurge la orice mijloace, din acest punct de vedere, Connie putând fi asemuit unei tornade, de neoprit și care nu lasă nimic bun în urma sa.

Frații Safdie reușesc să arate că și orașele care s-au modernizat, gentrificat și reșapat, păstrează o față murdară, o față ascunsă, gata să te atragă în lumea sa, plină de lumini de neon și pericol. Au reușit-o într-o oarecare măsură aici, parcă au reușit-o mai mult în Uncut Gems, cert este că viitor celor doi este cât se poate de interesant.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.