Loading...

The Fall Guy (2024)

by Adrian Solomon, aprilie 28, 2024

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: David Leitch
Distribuție: Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Stephanie Hsu
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Un cascador „pensionat” se întoarce pentru a-și ajuta fosta prietenă să își completeze primul ei film, atât prin cascadorii cât și găsind vedeta filmului care a dispărut în mod misterios.

Rant: David Leitch este deja un nume care ar trebui să atragă fanii filmelor de acțiune doar prin simpla sa prezență pe afiș. De când s-a apucat de făcut filme, peisajul peliculelor de acțiune s-a revitalizat complet, deoarece atât el cât și alții precum Chad Stahelski cu care a co-regizorat primul John Wick, au fost la origine cascadori, acest lucru permițându-le să știe exact cum să trateze scenele de acțiune pentru ca acestea să fie spectaculoase și inovative. Fiecare film pe care acesta l-a regizat sau l-a produs, poartă o amprentă unică, de filme despre care fanii acțiunii vorbesc la ani buni după apariția lor. Exemple în acest caz stau Atomic Blonde, Nobody sau Bullet Train, filme care știu cum să combine scenele spectaculoase de acțiune, cu elemente de comedie sau suspans după caz. Ei bine, iată-ne ajunși la The Fall Guy, un film ca o scrisoare de dragoste la adresa cascadorilor, unul dintre cele mai meta blockbustere văzute în ultima vreme. Filmul este un soi de remake după un alt titlu similar apărut prin anii 1980 cu Lee Majors titular, dar din care s-au păstrat doar numele filmele și al protagonistului.

În centrul acțiunii îi regăsim pe Gosling și Blunt, inamicii verii trecute în războiul Barbenheimer, acum foști iubiți care se regăsesc după niște evenimente neplăcute din trecut. Reîntâlnirea lor este aparent fortuită, dat fiind că despărțirea lor nu a fost una întocmai plăcută, iar Jody (Blunt), proaspăt promovată în scaun de regizoare, nu dorește defel să lucreze cu Colt Seavers (Gosling), însă, la insistențele producătorului, acesta zboară taman în Australia, pentru a-și asista fosta la completarea filmului ei. Doar că necazurile se țin lanț de protagonistul nostru, așa că după ce trebuie să înfrunte furia fostei sale, se vede nevoit să facă și pe detectivul și să găsească vedeta filmului, dispărută te miri pe unde. Filmul poate fi văzut doar ca un film de acțiune, cu puternice elemente de comedie romantică, și tot ai fi satisfăcut, dar se pare că Leitch a vrut să pluseze și să presare un gros strat de comentariu meta la adresa filmelor de acțiune, a blockbusterelor Hollywoodiene, la adresa actorilor care își fac singuri cascadoriile (Tom Cruise este foarte des vizat prin simpla coincidență de nume cu smiorcăitul star Tom Ryder, al cărei nefericită dublură îi este Colt) la compoziția cadrelor și obișnuința poveștii să se deterioreze în cel de-al treilea act. Sper din tot sufletul ca acest film să ajungă și sub nasul celor din Academie și să introducă în sfârșit un mult meritat premiu pentru cele mai bune cascadorii.

Filmul este oarecum sub calitatea lui Bullet Train, dar nu cu mult, chimia dintre Gosling și Blunt, atât în film cât și în realitate (săracul John Krasinki, numai în păpucii lui să nu fii acuma) fiind mai mult decât palpabilă, acest lucru putând fi resimțit încă de la ceremonia premiilor Oscar când au apărut împreună pentru a acorda un premiu. În plus de asta, Gosling este perfect în rol, acest individ pare a putea să le facă pe toate (mai puțin să stea serios în sketchurile SNL), carisma sa fiind la un nivel stratosferic. Pentru un film care există pentru a omagia cascadorii, era și culme ca și cascadoriile să nu se ridice la un nivel înalt, avem câteva cu adevărat impresionante, mai ales că nu se simte ecranul verde în spatele acestora, probabil majoritatea fiind făcute cu efecte practice. The Fall Guy este un film musai de vizionat, care rulează zilele astea la cinematografe.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.