Loading...
Gravity (2013)

Gravity (2013)

by Adrian Solomon, iunie 29, 2018

Recomandare – musai!

Gen: S.F., Thriller
Regie: Alfonso Cuarón
Distribuție: Sandra Bullock, George Clooney
Durată: 1 h. 31 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) este un inginer medical aflată la prima ei misiune în spațiu. Comandatul său este veteranul Matt Kowalsky (George Clooney), aflat la ultima sa misiune înainte de pensie. În timpul unei inspecții de rutină, naveta lor este distrusă iar ei rămân plutind în spațiu, fără nici o cale aparentă de ajutor.

Rant: Am văzut acest film în 2013, la scurt timp de la data lansării. Cred că era printre ultimele sale zile în cinema, pentru că sala a fost goală iar acest lucru, liniștea absolută, mi-a permis o imersiune completă în atmosfera filmului, una claustrofobă, generatoare de panică. Pentru mine a fost o experiență unică, neîntinată de lipsa mea de cunoștințe în ale astro-fizicii, argumente absurde de care se legau anumiți oameni în momentul în care dădeau cu filmul de pereți. Dar da, pentru a vă bucura de film, acesta ar trebui vizionat pe un ecran cât mai mare, în cea mai deplină liniște de care puteți beneficia.

Și uiți la un moment dat că ai în față doi dintre cei mai cunoscuți actori de la Holywood, în momentul când te rotești prin spațiu la viteză accelerată, sau atunci când vezi Pământul în toată splendoarea sa. Intenția lui Cuaron a fost de la bun început să prezinte filmul ca și cum te-ai uita la un documentar Discovery, la ceva real, cu toate că 80% din ceea ce vedem pe ecran sunt efecte CGI, de astfel, foarte reușite. Chiar dacă inițial filmările erau proiectate a se termina undeva în jur de un an, Alfonso și echipa sa au fost prinși în acest proiect mai bine de patru ani jumătate, dar rezultatul este unul extrem de spectaculos, un film pe care vă invit călduros să îl vizionați.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.