Loading...

Heaven’s Official Blessing (aka. Tian Guan Ci Fu) (2021- )

by Adrian Solomon, aprilie 26, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Supranatural
Studio: Haoliners Animation League
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: ~20 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 8.36

Despre: Xie Lian este un zeu umil, a cărui a treia reîncarnare a asurzit cerul dar a și creat probleme pentru toți din jur. Drept pedeapsă, el este trimis pe Pământ, să investigheze un spirit care răpea mirese. Ajutat de un individ misterios, Xie Lian rezolvă cazul, doar pentru a se întâlni cu șarmantul și eruditul San Lang, iar între cei doi se înfiripă o relație armonioasă de prietenie.

Rant: Sincer îmi vine greu să discut despre acest serial, deoarece genul din care face parte, xianxia, este un gen de fantezie influențat puternic de elemente de Taoism, Budism și mitologie chinezească, toate lucruri la care nu mă pricep defel. Probabil că se pierd multe în traducere, pentru că deseori nici dialogul tradus în engleză parcă nu prea are sens, iar termeni comuni în fantezia vestică, își găsesc alte conotații în cea estică. Așa că de bine de rău, Heaven’s Official Blessing poate fi privit ca o modalitate bună de a descoperi acest gen, de a explora ceea ce are de oferit, mai ales că felul în care este prezentat, este unul la superlativ.

Nu prea știam multe lucruri despre animația chinezească, sincer să fiu nici nu știam că există, până acum câțiva ani, când am descoperit câteva colecții de benzi desenate care arătau superb dar care aminteau extrem de mult de seriile manga cu care mă obișnuisem deja. Știm foarte bine că fanii anime sunt pretențioși iar pentru ei, cuvântul anime se referă strict doar la acele animații care provin din Japonia. Dar când apare câte un serial precum cel de față, care din punct de vedere calitativ dă peste nas multor producții cu pretenții de la niponi, îmi e greu să nu îl încadrez în aceeași categorie, cu atât mai mult cu cât și MAL se pare că o face așa că, Heaven’s Official Blessing, ești un anime de top.

Personajele îmi aduc oarecum aminte de cele din ograda CLAMP, acel grup de desenatoare ce imaginau doar domnișori de vis, pentru că sunt toți unul și unul. Povestea este oarecum confuză, nu atât prin ceea ce se întâmplă, cât prin elementele prezentate și explicate poate nu suficient de pe înțelesul nostru. Calitatea grafică este de nota zece și posibil să fie unul dintre lucrurile care m-au făcut să fiu atât de entuziasmat de acest serial. Cu siguranță o să mai caut să văd și alte producții chinezești, mare problemă fiind că multe din acestea nu au subtitrări oficiale, cele fan-made fiind deseori ilare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.