Loading...
Magi (2012-2016)

Magi (2012-2016)

by Adrian Solomon, septembrie 24, 2018

Recomandare – musai!

Magi: Adventure of Sinbad (Sinbad no Bokuen) (2016)

Gen: Acțiune, Aventură, Supranatural, Fantezie
Studio: Lay-Duce
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 7.90

Despre: Sinbad s-a născut într-o țară măcinată de război, iar după traumele suferite în copilărie a jurat că va lupta cu toată puterea sa pentru a crea o lume fără războaie. Soarta îi surâde și în curând află că este posesorul unei abilități speciale, și anume de a poseda diverși Djini și de a le utiliza puterile lor nemaipomenite. El pornește să cucerească cele șapte mări legendare alături de o suită de aliați care mai de care mai diverși.

Magi: The Labyrinth of Magic (2012-2013)

Gen: Acțiune, Aventură, Supranatural, Fantezie
Studio: A-1 Pictures
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 25
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.06

Despre: Aladin este un tânăr vrăjitor ce poate invoca un puternic Djin, Ugo, cu ajutorul fluierului său. Devenind prieten cu bravul Alibaba, cei doi pornesc în aventura vieții lor atunci când decid să investigheze împreună un „dungeon” – structuri magice despre care se zvonea că ar conține comori de preț și artefacte magice cu puteri nebănuite.

Magi: The Kingdom of Magic (2013-2014)

Gen: Acțiune, Aventură, Supranatural, Fantezie
Studio: A-1 Pictures
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 25
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.27

Despre: După aventurile din primul sezon, Aladin și prietenii săi decid să o ia pe căi separate și să exploreze cât se poate mai mult din lume. Seria urmărește aventurile fiecăruia în parte dar în paralel și apariția unei primejdii care îi va aduce pe toți laolaltă, luptând din nou pentru salvarea lumii de la dezastru.

Rant: Magi este un anime inspirat din cele 1001 nopți arăbești, importând de acolo nu doar atmosfera și o mână de personaje ultra familiare precum Aladin, Sinbad, Alibaba sau Șeherazada, dar și universul magic. Există 3 seriale ce au în titlu numele de Magi, dar ați face bine să vă informați puțin înainte de ordinea în care ar trebui să le urmăriți. Eu nu am făcut-o și am început direct cu seria prezentă pe Netflix – deh dacă tot am cont, bag cam toate serialele de animația posibile de acolo în căutarea unor nestemate (ăsta nefiind cazul aici). Nu are rost să zic că m-am cam pierdut puțin în Aventurile lui Sinbad. Sinbad este un prequel și își face destul de bine treaba și anume să introducă unul dintre personajele iconice din seria principală și ideologia care stă în spatele lui, dar totul pare prea fușerit, îngrămădind personaje și informații cu duiumul în cele doar 13 episoade ale sale.

Stilul grafic al seriei este destul de ok, cu mențiunea că Sinbad cel puțin mizează mult prea mult pe o animație de calitate îndoielnică atunci când își face rutina comică. Mai trebuie să recunosc că am fost atras de probabil una dintre cele mai mișto piese de luptă prezentă vreodată în vreun anime, și am fost destul de trist să aflu că nu face parte din prequel ci din seria principală. Dar când vine vorba de grafica seriei principale, lucrurile stau mult mai bine pentru că responsabili de ea au fost cei de la studioul A1, responsabili pentru foarte multe succese în domeniu.

Aș spune mai multe despre serial, un serial ce crește în calitate odată cu sezonul doi, oferind acțiune din greu, dar și personaje memorabile.No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.