Loading...

High Score Girl (2018-2019)

by Adrian Solomon, februarie 4, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Dragoste
Studio: J.C. Staff
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 27
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 7.86 / S2 – 8.07

Despre: High Score Girl este povestea creșterii industriei de jocuri din anii 90, spusă prin ochii unui școlar obsedat de arcade games, care își găsește rivalul în cea mai neașteptată persoană.

Rant: Terminând cu Your Lie in April, am rămas cu un gust aparte de la tristețea provocată de serial, și am decis să spăl puțin amarul cu, ceea ce părea la prima vedere, o comedie scurtă. Mare mi-a fost mirarea să descopăr în High Score Girl, sau așa cum îi zice pe Netflix – Hi Score Girl, o adevărată scrisoare de dragoste adresată perioadei 90, fenomenului arcade și apariția consolelor care urmau să facă istorie. Toate acestea pe o idilă ce se înfiripă între un pierde vară obsedat de jocuri, și două fete cât se poate de diferite față de el.

Este un triunghi amoros interesant, care te prinde repede și te face să mai bagi o fisă să vezi cum se termină toată treaba. Chiar dacă grafica este 3d și un pic cam enervantă pe alocuri, faptul că se folosesc o groază de inserturi din jocuri celebre, în special din Street Fighter 2, mai îndulcea un pic atmosfera. Cu acest prilej putem fi martori atât la procesul de maturizare al personajelor, cât în special la cel de maturizare a industriei jocurilor – atât arcade cât și console, în patria lor mamă. Dacă aveți nostalgii cu producțiile Capcom din anii 90, serialul va fi fix ce vă trebuie pentru a le potoli, el pretându-se și celor care caută o mică povestioară romantică cu accente de comedie ocazională. Enjoy!, mai ales că un sezon secund ce completează povestea este în cărți în viitorul apropiat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.