Loading...
Rent-a-Girlfriend (aka. Kanojo, Okarishimasu) (2020)

Rent-a-Girlfriend (aka. Kanojo, Okarishimasu) (2020)

by Adrian Solomon, noiembrie 29, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Shounen, Comedie, Dragoste
Studio: TMS Entertainment
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 7.37

Despre: Kazuya Kinoshita tocmai a fost părăsit de către iubita sa după nici o lună de când au început relația așa că tânărul student, simțindu-se dărâmat psihic, apelează la un serviciu de închirieri de prietene, cunoscând-o astfel pe frumoasa Chizuru. Coincidența face ca o urgență să îi ducă pe cei doi la spital pentru a o vizita pe bunica lui Kazuya, care descoperă că Chizuru este nepoata prietenei sale, așa că cei doi sunt forțați să mențină iluzia relației.

Rant: O să fiu foarte cinstit și o să vă spun din capul locului că singurul lucru care face ca serialul ăsta să fie decent este faptul că Chizuru este una din rarele protagoniste ale unui astfel de harem/comedy/romance anime, care este prezentată ca o persoană reală, adultă, cu capul pe umeri. Ea nu cade în clasica capcană tsundere, nu se enervează pentru a fi rece, ci pentru că situația o cere, nu are așteptări ireale și este mereu prezentă cu un sfat, o vorbă bună sau cu o urechere. Poate cel mai ireal lucru este faptul că există șansa să fie atrasă de Kazuya, stabilind astfel niște așteptări ireale pentru publicul țintă al acestei producții, ceva de genul că dacă ești, în anumit situații, bun la inimă, ai șanse cu absolut oricine. Nu contează că Kazuya minte de îngheață apele (deja sunt foarte curios dacă societatea japoneză chiar consideră faptul că ai fi virgin ceva demn de milă sau dispreț) el de obicei o face pentru a ascunde insecuritățile pe care le trăiește, grației unei vipere cu chip de înger, care nu doar că îl alege și îl decartează pe considerente complet aleatorii, dar și devine geloasă focului când acesta se afișează cu superba sa nouă cucerire.

Așadar, pentru a contextualiza un pic cele înșirate mai sus, avem una bucată loser peren, la care familia se pare că a renunțat la a-l mai vedea vreodată într-o relație – pe numele său din buletin, Kazuya Kinoshita. El începe serialul cu inima zdrobită de frumoasa colegă Mami, care decide că nu îl mai place pentru că a văzut altă țintă mai atrăgătoare. Disperat, în poala lui pică, literalmente, un anunț la un serviciu de escortă (serviciu cât se poate de real în țările asiatice), iar el alege să o închirieze pe încântătoarea Chizuru, de care se îndrăgostește aproape instant. Întâmplarea face ca după o urgență la spital pentru a o vizita pe bunica sa bolnavă, vizită la care Kazuya are proasta inspirație să o ducă și pe Chizuru, bunica acestuia să descopere că fata este nepoata unei prietene apropiate. Forțați de împrejurări și nedorind să provoace disconfort unei femei aflate pe patul de spital, cei doi se înțeleg să mențină iluzia relației. Doar că o altă întâlnire fortuită cu doi amici, îl forțează pe Kazuya să braveze și să le-o introducă pe Chizuru și acestora drept prietena lui. Astfel că minciunile cresc, iar firele intrigii devin din ce în ce mai îmbârligate.

Din toate personajele, primează portretizarea lui Chizuru, singurul motiv pentru care am și rezistat serialului până la final. Spre cinstea lui, Kazuya este și el prezentat în cel mai realist mod cu putință, fiind probabil primul protagonist care se gândește la sex în mod activ, precum orice tânăr student de 20 de ani ar face-o. Doar că restul personajelor sunt atât de unidimensionale încât calitatea showului deseori o ia în derizoriu, umorul de asemenea fiind chestionabil.

Nu este chiar cel mai rău romance anime pe care l-aș putea recomanda, dar probabil nici nu ar trebui să se afle în topul listei de priorități.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.