Loading...

The Quintessential Quintuplets (aka. 5-toubun no Hanayome) (2019- )

by Adrian Solomon, ianuarie 21, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Romance, Highschool
Studio: Tezuka Productions
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 24
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList : 7.59

Despre: Fuutarou Uesugi este cel mai bun elev la învățătură din școala sa, rezultatele sale fiind mereu perfecte, asta și deoarece tot timpul liber și-l dedică studiului. Datorită situației financiare precare în care se regăsește familia sa, el acceptă o slujbă de tutore pentru o familie nou mutată în orașul său, însă spre surprinderea lui, ceea ce el credea că este o singură elevă, se dovedește a fi fals, pentru că va avea de a face cu cinci surori gemene, una mai diferită decât alta în ce privește personalitatea. Și pentru că primul contact cu ele lasă o impresie proastă pentru toți cei implicați, tentativele sale de a le face pe acestea să îl asculte și să învețe sunt de la grele în sus.

Rant: Ocazional ne mai delectăm cu câte un serial guilty-pleasure, și eram pregătit să îl trec și pe acesta în rândul acelor anime de care te rușinezi că ți-a plăcut dar spre surprinderea mea, ce a început ca un simplu harem-anime cu personaje standard și prea puțin în termeni de acțiune, s-a transformat într-o adevărată plăcere de urmărit, în special când au apărut în schemă niște întorsături de situație ce m-au făcut instant să caut manga să o citesc.

Așadar îl avem pe Fuutaro, elev model cu 10 pe linie, prea prins în tabieturile lui pentru a-i păsa de lumea din jur. Primul lucru pe care îl aflăm despre el, este că e sărac lipit pământului, lucru ce va juca un rol important în prima sa întâlnire cu nou transferata Itsuki. Chiar dacă la început Itsuki îl roagă pe acesta să o mediteze, el o refuză, de aici iscându-se o animozitate între cei doi. La scurt timp el află de o ofertă de lucru pe post de tutore, extrem de bănoasă, iar spre surpriza lui, aplicanta era aceeași Itsuki, deloc încântată de cine s-a prezentat la ușa ei ca tutore. Însă surpriza și mai mare este suferită de Fuutaro în momentul în care află, printr-o serie de întâmplări, că are nu doar o nouă elevă, ci cinci, pentru că Itsuki vine la pachet cu surorile sale, 5 la număr. Ele toate arată la fel, sunt la fel de slabe la învățătură, dar personalitățile (și freza) sunt cât se poate de diferite. Cele 5 sunt și reprezentare a câte un tip de -dere, de la shy girl Miko, socialita Ichika, energetica Yotsuba și exemplarul clasic de tsundere Nino, care nici nu vrea să audă de prezența lui Fuutaro în casa lor.

Rând pe rând personajele se vor dezvolta, vom afla mai multe despre ele și dacă la început păreau doar niște arhetipuri ambulante, ele vor începe să capete consistență pe măsură ce înaintează povestea serialului. Găselnița acestui show, prezentată chiar în intro, este că Fuutaro se va căsători cu una dintre ele, dar pentru că toate seamănă, noi încă nu știm cu care. Iar cum relațiile cu ele sunt de la reci la foarte reci la început, topirea graduală și apropierea dintre ei oferă deliciu acestei serii reconfortantă ca o cola rece pe o zi toridă de vară.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.