Loading...

The Pirates: The Last Royal Treasure (aka. Haejeog: Dokkaebi Gisbal) (2022)

by Adrian Solomon, aprilie 19, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Comedie, Acțiune
Regie: Kim Jeong-hoon
Distribuție: Kang Ha-neul, Han Hyo-joo, Lee Kwang-soo, Kwon Sang-woo
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Un grup de bandiți naufragiați pe mare și conduși de Woo Moo-chi, sunt salvați și apoi recrutați de echipajul de pirați conduși de frumoasa și nemiloasa Hae-rang. Ei ajung astfel pe urmele unei comori legendare, având drept competitor principal pe un general corupt și armata sa privată.

Rant: Netflix continuă să își îmbogățească oferta de filme coreene cu noi și noi titluri aproape lunar, lucru ce nu face decât să mă bucure că avem mai multă expunere către filmele din acea zonă minunată a lumii. The Pirates: The Last Royal Treasure este succesorul spiritual al filmului The Pirates din 2012, numele filmelor și tematica fiind singura asemănare dintre cele două. Filmul de față este o aventură în stilul filmelor Pirates of the Carribbean, așa că dacă vă place combinația de aventură cu comedie și acțiune, vă veți simți foarte confortabil timp de două ore.

Însă există și bile negre, cu toate că filmul livrează excelent pe partea de comedie cât și pe cea de acțiune. Principalul necaz pe care l-am avut a fost montajul, deseori filmul dându-mi de înțeles că s-a filmat mai mult material însă nu tot a ajuns pe marele ecran. Avem personaje care apar din senin fără absolut nici o explicație, precum și alte câteva lucruri care m-au lăsat cu semne de întrebare. Efectele 3d sunt greu de înghițit, dar sunt atât de cartoony încât rezultă multă comedie involuntară de pe urma lor. Alt necaz resimțit, timpul relativ lung petrecut pentru a dezvolta povești secundare fără de care puteam trăi la fel de liniștiți. La final am ajuns parcă epuizat, cu prea puțin interes pentru soarta anumitor personaje, așa că partea de construcție de personaj este oarecum inexistentă cu toate că există oarece tentative.

Per total un film satisfăcător, care în ciuda inconsistențelor sale, ne oferă o cantitate suficientă de entertainment.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.