Loading...

The Outsider (2020)

by Adrian Solomon, ianuarie 16, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Horror, Mister
Distribuție: Ben Mendelsohn, Bill Camp, Jeremy Bobb, Julianne Nicholson, Mare Winningham, Paddy Considine, Yul Vazquez, Jason Bateman, Marc Menchaca, Cynthia Erivo
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~60 min.
Statut: serial complet (?)
Rating IMDB: 7.8

Despre: Cherokee City, Georgia. Corpul mutilat al unui băiețel este găsit sub un pod într-un parc local. Toate indiciile duc spre afabilul Terry Maitland, un localnic, antrenor de baseball și familist convins. De la amprente, martori, înregistrări video și dovezi circumstanțiale, absolut totul îl plasează pe Terry la locul crimei. Singura problemă? Terry se afla la 70 de mile depărtare participând la o conferință în văzul a zeci de oameni.

Rant: Episoade vizionate la momentul scrierii articolului: episodul 1.

O să mă hazardez și o să fac o scurtă recenzie, mai mult a primului episod, al unui serial promițător, produs de cine altcineva decât de HBO, tăticul serialelor de calitate.

În primul și în primul rând, The Outsider este o altă adaptare a unei cărți scrise de inegalabilul, incomparabilul Stephen King, care la ora actuală este cel mai adaptat scriitor contemporan. Cărțile sale mereu se învârt în jurul horror-ului, paranormalului, thrillerului, chiar dacă ocazional o mai virează spre drame aproape credibile cum ar fi The Green Mile și Shawnshank Redemption, două dintre cele mai bune filme făcute vreodată.

Personal nu auzisem de cartea The Outsider, cum de fapt nu am auzit de multe dintre cărțile lui King, tot ce știam este că HBO anunțase proiectul încă din Decembrie 2018, iar la startul filmărilor se strânsese o mână de actori talentați, lucru care se simte din acest priim episod vizionat. Povestea și atmosfera sunt în mod egal creepy, lui King ieșindu-i excepțional de bine atmosfera de oraș adormit, gazdă mai mereu a celor mai înfricoșătoare coșmaruri. Așa începe și povestea acestei serial, cu cadavrul mutilat al unui băiețel, găsit în parcul local al unui oraș american tipic. După ce toate indiciile îl arată pe un profesor local, membru iubit al comunității, drept principalul suspect, acesta are o confesiune care va zgudui din temelii întreg cazul atent structurat al polițiștilor anchetatori, și anume că el nu era nici măcar în apropierea orașului în momentul comiterii crimei. Personajele sunt bine conturate, cu un Mendelsohn în rar rol pozitiv, interpretând un polițist împărțit între bătălia cu proprii demoni dar și asigurarea unui act justițiar corect, indiferent cât de multe poduri are de ars. La pol opus se află un stoic Bateman, un suspect extrem de clar dar totodată atât de uman și confuz. Între ei o întreagă pleiadă de personaje care își fac simțită prezența, în special Bill Camp în rolul avocatului apărării.

Pasul primului episod este destul de încet, dar intriga te va pune pe gânduri și te va ține investit, nerăbdător să afli misterul acestei crime.

Dar apoi am văzut trailerul și am citit câteva recenzii și am aflat că o să avem de a face cu un thriller horror, cu personajul extrem de important al Cynthiei Erivo încă neintrodus în serial, și cu elementele de paranormal încă neexplorate. Așa că pot să vă garantez că este unul dintre serialele interesante ale acestui an, unul al căror episoade o să le aștept cu anticipație și nerăbdare, luni de luni, așa cum ne-a obișnuit HBO cu serialele de profil înalt.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.