Loading...
October Faction (2020)

October Faction (2020)

by Adrian Solomon, februarie 1, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: S.F., Dramă
Distribuție: Tamara Taylor, J. C. MacKenzie, Aurora Burghart, Gabriel Darku, Wendy Crewson, Megan Follows, Stephen McHattie
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~40 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 6.1

Despre: Familia Allen, compusă din Fred , Deloris și gemenii lor Geoff și Viv, revin în orașul de baștină al părinților pentru a participa la funeraliile tatălui lui Fred. Însă ce se intenționa a fi o scurtă ședere de câteva zile, capătă un caracter mai permanent odată ce anumite secrete din trecutul familiei ies la iveală și dușmani vechi își fac apariția.

Rant: La prima vedere (trailer), serialul pare a le avea pe toate, este amuzant, are vânători de monștrii, vampiri, warlocks, mistere, conspirații, organizații secrete și ceva highschool drama cât să facă apel la o audiență cât mai variată. Pare un serial coborât direct din biblioteca producțiilor CW – seriale lejere care se adresează îndeosebi tinerilor, lucru ce nu este neapărat rău atunci când ai rămas în pana de idei la ce să te uiți după ce ai terminat Supernatural de exemplu. Dar după entuziasmul inițial în care întâlnim familia și îi aflăm câteva secrete, recte părinții care pretind a fi agenți de asigurări dar de fapt sunt vânători pricepuți de monștrii, dramele lor familiale care i-au împins spre părăsirea permanentă a orașului în care acum au revenit și faptul că gemenii lor par a poseda ceva puteri speciale, precum și casa care pare a fi bântuită, toate aceste lucruri se evaporează în momentul în care continuăm în serial și începem să descoperim dialoguri din ce în ce mai insipide, și câteva dintre cele mai „de lemn” prestații actoricești văzute în ultima vreme pe micile ecrane (Fred în special este vinovatul numărul unu cu gemenii venind pe un solid loc 2 și 3). Plus că mai toți cei care merg la liceul local par a fi adulți bine trecuți de 20 de ani – asta o observăm din cauză că filmul se fixează obsedant de mult asupra acestui aspect, când poate ar fi avut un ritm mult mai bun dacă ne ocupam de partea de vânat monștrii. Acest lucru poate se datorează și unui buget limitat acordat producerii acestui serial așa că îl putem ierta.

M-am forțat să îl privesc până la final iar senzația lăsată ar fi că puteam să fac ceva mai productiv cu timpul meu, cum ar fi fost să citesc seria de benzi desenate pe care se bazează acest serial, sau să termin producția vast superioară Locke and Key apărut la câteva săptămâni distanță. Grație unor actori de lemn, a obligatoriilor gay subplot romances care au împânzit toate serialele în ziua de azi, și a unui scenariu pe alocuri cretin, October Faction merge doar cu popcorn.

Este o adaptare a unor comics dar nu vă așteptați să se ridice la nivelul Umbrella Academy (un sezon 2 cât mai curând vă rog?).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.