Loading...
Incredibles 2 (2018)

Incredibles 2 (2018)

by Adrian Solomon, august 3, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Animație
Regie: Brad Bird
Distribuție:
Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Huck Milner, Samuel L. Jackson
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: După evenimentele din primul film, familia Parr încearcă să recâștige aprobarea publicului față de acțiunile super-eroilor în același timp încercând să ducă și o viață normală de familie. Elastigirl este aleasă să reprezinte interesele comunității super-eroilor de o pereche de frați filantropi și în curând ea va ajunge să se confrunte cu un villain care dorește să compromită complet imaginea super-eroilor.

Rant: PIXAR Studios, cam orice creează acești oameni este magie cinematografică pură. Foarte rar au dat chix cu vreun produs original, chiar dacă la partea de sequels au mai chiftelit-o cu Cars, dar au avut o trilogie fantastică cu Toy Story deci scorul este oarecum echilibrat. Incredibles 2 face ca balanța să se încline în favoarea lor și asta nu poate decât să mă bucure nespus de mult (pentru că Pixar este o companie pe care o urmăresc de la primul film scos și am putut într-un fel să asist la evoluția ei în timp real).

Brad Bird revine în fotoliul de regizor al continuării succesului nebănuit care a fost The Incredibles și la fel o face și restul distribuției, regăsindu-i aici pe Craig T. Nelson, Holly Hunter și Samuel Jackson. Povestea nu este chiar nouă dar deja acest lucru devine la ordinea zilei cu filmele de azi, rareori mai găsind vreun film cu o poveste complet originală. Poate aș fi fost mai afurisit cu filmul dacă povestea era pusă în scenă în mod eronat sau mult prea clișeistic, dar Bird a reușit să îi insufle suficientă personalitate cât să se simtă proaspătă. Astfel, familia Parr încearcă să își echilibreze viața de super-eroi, cu toate că acest lucru este interzis de lege – filmul jucând aici și o carte politică, cu cea de familie normală, eh atât cât de normală poate fi când toți membrii ei dispun de super-puteri. În urma unei lupte din care au ieșit puțin șifonați, familia Parr (Parri?) este amenințată cu pușcăria pentru nesocotirea legilor. Moment propice pentru ca frații Deavor – afaceristul de succes Winston și sora mai anti-socială dar inventatoare absolută Evelyn – să își facă apariția pe scenă, promițându-le eroilor noștri repararea imaginii publice, atât de șifonate. Pentru a reuși acest lucru, Elastigirl este aleasă drept imaginea proiectului, ea fiind nevoită să se mute cu noua slujbă într-un alt oraș, pe umerii lui Bob căzând responsabilitățile parentale.

Iată cum filmul face lobby mișcărilor feministe, schimbând polii acestei relații, femeia devenind cea care câștigă pâinea în casă, bărbatul fiind nevoit să descopere ororile creșterii copiilor de unul singur. Unde mai pui că Jack Jack, mezinul familiei, tocmai începe să își manifeste super-puterile, iar săracul Bob va avea suficiente lupte de luptat pe frontul casnic cât să nu îi mai pese de răufăcătorii de zi cu zi. Că tot vorbeam de Jack Jack, acesta este de departe punctul de atracție al filmului, manifestarea puterilor sale fiind cireașa de pe tort, deoarece acesta nu are doar o singură putere, fiind capabil de teleportare, transformare, telekinezie  și multe altele pe care vă las să le descoperiți în magistral executata luptă a sa cu un raton bandit.

Ca de obicei Pixar reușește să înghesuie mult suflet și conținut în producțiile sale, iar Incredibles 2 reușește acest lucru cu brio, făcând și pe cei mai hateri dintre noi să ridice o sprânceană interesată.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.