Loading...
Independence Day (1996)

Independence Day (1996)

by Adrian Solomon, iulie 26, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Roland Emmerich
Distribuție: Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Mary McDonnell, Judd Hirsch, Margaret Colin, Randy Quaid, Robert Loggia, James Rebhorn, Harvey Fierstein
Durată: 2 h. 25 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Pe 2 Iulie și-au făcut apariția. Pe 4 Iulie au atacat fără nici un preaviz. Doar o mână de oameni determinați stau în calea anihilării totale a pământului, iar aceștia vor face tot ce le stă în putință pentru a supraviețui.

Rant: Avem aici de a face cu unul dintre blockbuster-ele definitorii ale anilor 90, cu un Will Smith în formă maximă, probabil aflat în vârful carierei, când era printre primele opțiuni pentru cam orice film de consum general. Acțiunea este bombastică, one-linerele curg cu duiumul, asta în ciuda faptului că firul narativ este relativ subțirel (dar suficient pentru a genera acțiunea). Practic, o navă mamă imensă aduce cu sine confirmarea faptului că nu suntem singuri în spațiu. Doar că din ea se desprind alte nave de dimensiuni considerabile, care încep să se poziționeze deasupra celor mai importante orașe ale lumii. Intențiile extratereștrilor fiind neclare, omenirea experimentează cele mai diferite stări, de la bucurie și extaz din partea celor care îi văd pe aceștia ca pe niște salvatori ai planetei până la teamă și chiar panică. Dar aceștia nu sunt chiar așa de pașnici pe cât cred unii și foarte repede trec la atac. Și ca orice film american care se respectă, salvarea lumii vine tot din SUA, mai precis chiar de la președintele țării alături de un cercetător și de un pilot militar.

Parcă îmi vine greu uneori să recomand filmele acestea vechi, pe care am impresia că efectiv toată populația globului le-a văzut deja, dar îmi dau seama că au trecut deja mai bine de 20 de ani de la lansarea filmului, și că generațiile s-au mai schimbat, și atunci mă mai liniștesc cu gândul că poate, aceste recomandări o să ajungă și la urechile/sub privirile celor care încă nu au avut prilejul să le vadă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.