Loading...

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)

by Adrian Solomon, februarie 23, 2021

Recomandare – musai!

Gen: S.F., Musical, Aventură, Animație
Studio: Toei Animation
Regie: Kazuhisa Takenouchi
Durată: 1 h. 08 min.
Rating MyAnimeList: 8.13

Despre: Un grup de patru muzicieni extratereștrii este răpit de un pământean cu intenții nefaste, în ajutorul lor pornind Shep, un mare fan al trupei respective.

Rant: Cu tristețe am aflat deunăzi de destrămarea uneia dintre trupele care au influențat industria muzicală modernă, și anume Daft Punk, iar gândul automat mi-a mers la această producție extraordinară, unică atunci când a apărut prima dată. Interstella 5555 era o îmbinare a două lumi aparent diferite, cu toate că rezultatul final ne arată cât de în armonie pot fi cele două, și anume muzica electronică europeană cu animația specific japoneză. Fani vechi ai animeurilor, în special cele produse de legendarul Leiji Matsumoto (responsabil pentru titluri clasice precum Space Battleship Yamato sau Captain Harlock), băieții de la Daft Punk au decis să își pună în aplicare viziunea de a combina cele două genuri, călătorind în Tokyo pentru a înregimenta o adevărată colecție de staruri ale industriei anime. Ce a ieșit este unul dintre cele mai unice (cel puțin la acea vreme) filme de lung metraj anime, care dă viață albumului Discovery al duetului parizian, fiecare piesă descriind fiecare moment din film, rezultând astfel o poveste coerentă. În ea sunt prezente din plin temele abordate de Leiji de-a lungul carierei (povești tragice, eroine principale, eroi nobili, sacrificiu).

Primul meu contact cu acest film despre care habar nu aveam că era film, s-a produs prin intermediul clipurilor Daft Punk care rulau la MTV prin acea perioadă. Eram atras de animația lor care mi se părea oarecum familiară, pentru ca apoi să observ că există o anume coerență între clipuri, acest lucru dându-mi de gândit că poate ele ar putea face parte dintr-un întreg la care nu aveam cum să ajung în acea perioadă. Norocul a făcut să aflu despre film după câțiva ani buni, iar de atunci mereu mă întorc la el ori de câte ori am ocazia.

Consider Insterstella 5555 a fi modalitatea perfectă de a ne lua rămas bun de la această trupă unică prin sunetul dar și prin prezentarea ei.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.