Loading...
Interstellar (2014)

Interstellar (2014)

by Adrian Solomon, aprilie 29, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: S.F.
Regie: Christopher Nolan
Distribuție:
Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Mackenzie Foy, Ellen Burstyn, John Lithgow, Michael Caine, Casey Affleck, Timothée Chalamet, Wes Bentley, Bill Irwin, Josh Stewart, Topher Grace, David Gyasi, Matt Damon, Leah Cairns, David Oyelowo
Durată: 2 h. 49 min.
Rating IMDB: 8.6

Despre: Într-un viitor apropiat, Pământul devine din în ce mai de nelocuit datorită unor serii de dezastre. Profesorul Brand (Michael Caine), un angajat NASA, lucrează la o metodă de a transporta populația la o destinație nouă, locuibilă, prin intermediul unui wormhole. Dar pentru a testa această teorie, Brand se vede nevoit să trimită pe fostul pilot NASA, Cooper, împreună cu o echipă de cercetători, într-un voiaj de-a lungul și latul galaxiei, pentru a găsi care dintre cele trei planete identificate și marcate ca viabile, dețin speranța umanității.

Rant: După ce a trecut prin thrillere neo-noir, povești cu detectivi, filme cu super-eroi, heist movies sau filme despre iluzioniști, Nolan își încearcă mâna pentru al nouălea său film, cu o aventură S.F. de proporții epice. Și este un film epic în toată puterea cuvântului. Țin minte că atunci când l-am văzut la cinematograf, am ieșit amețit atât de la sonorul exagerat care te traumatizează, dar în special amețit de întregul spectacol vizual. Nolan își bazează acest film pe cercetările celebrului astrofizician Kip Thorne (celebru pentru pasionații de astrofizică, personal nu auzisem de el până la momentul filmului). Țin minte doar că vocii importante din acel domeniu cum ar fi Neil de Grasse Tyson, au susținut acest film și teoriile prezentate în el.

Dar până la urmă, dincolo de dezbaterea teoretică, filmul livrează pe toate planurile. Vizual este un spectacol greu de egalat pentru un film S.F. Din punct de vedere actoricesc, avem din nou un ansamblu extrem de talentat și bine utilizat de Nolan, în frunte cu un Matthew McConaughey aflat în plină etapă renascentistă a carierei sale, o Jessica Chastain ce aduce extrem de multă emoție rolului său dar și nelipsitul din producțiile lui Nolan, Michael Caine, din nou într-o ipostază de figură paternă.

Filmul este mult mai mult decât o simplă poveste despre supraviețuire (colorată cu un limbaj atât de specific încât și cu subtitrări, nu vei înțelege jumate din noțiunile prezentate). Avem o adevărată aventură spațială dar și o poveste de dragoste ce transcende timpul și spațiul în cel mai siropos mod posibil. Planetele imaginate sunt de-a dreptul terifiante, în special cea cu muntele de apă mișcător, care mi-a provocat instant o hidrofobie acută. Efectele speciale practice sunt din nou o marcă specifică lui Nolan care s-a folosit de mii de miniaturi pentru a realiza tot ce vedem noi pe ecrane.

Recomandări regizori: Christopher Nolan

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.