Loading...
The Fifth Element (1997)

The Fifth Element (1997)

by Adrian Solomon, august 9, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Aventură, Comedie, S.F.
Regie: Luc Besson.
Distribuție:
Bruce Willis, Gary Oldman, Ian Holm, Chris Tucker, Milla Jovovich
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: După o scurtă introducere aflăm că pe Pământ, o rasă de extratereștrii numiți Mondoshawans au ascuns cinci elemente care, combinate, pot opri un Rău care tot la 5000 de ani amenință universul. După 349 de ani de la acel eveniment, o entitate cosmică de dimensiunea unei planete, compusă din Rău pur, și-a făcut apariția, amenințând tot ce îi stă în cale. Singura salvare poate veni de la un șofer de taxi, fost soldat de elită, căruia îi cade în poală, efectiv, cel de-al cincilea element, sub forma unei fete. După ea se află însă mai mulți indivizi, fiecare cu agenda sa proprie. Șoferul, alături de un popă, un învățăcel, un DJ de radio și bineînțeles, de cel de-al cincilea element, trebuie să salveze universul într-o cursă contra cronometru, piperată cu foarte multă aventură spațială.

Rant: Luc Besson a făcut de-a lungul timpului foarte multe filme bune, dar niciunul nu se poate compara cu ceea ce eu consider că este capodopera sa. Chiar dacă filmul a apărut în 1997, povestea, personajele și universul creat încă se mențin la fel de fresh și în ziua de astăzi. Singurul lucru care aș putea să zic că nu a îmbătrânit la fel de frumos este grafica, destul de greoaie față de ce avem acuma, dar să recunoaștem, pentru anul în care a apărut, filmul reprezenta un lucru extraordinar din absolut toate punctele de vedere.

Lucruri negative chiar nu pot găsi să zic despre film, fiind o nestemată extrem de bine șlefuită. Personajele sunt pitorești iar unii dintre ei, fac rolul vieții lor. Se vede că tuturor le-a plăcut să facă filmul pentru că se simte o vibrație pozitivă din orice cadru. Bruce Willis este o alegere perfectă pentru rolul lui Dallas Korben, taximetristul ghinionist în dragoste iar rolul de Leeloo a catapultat-o pe Milla Jovovich în stratosferă.

Chiar dacă a împlinit 20 de ani, nu lăsați acest lucru să vă descurajeze și acordați-i o șansă, nu o să regretați.

1 Comment


    • Monica
      Replay Cancel Replay
    • august 21, 2017

    Am vazut doua-trei filme de mai multe ori pana acum si asta e unul dintre ele. M-as mai uita si acu imediat la el, cred ca pt a cincea oara.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.