Loading...

Into the Badlands (2015-2019)

by Adrian Solomon, martie 28, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Postapocaliptic, Dramă
Distribuție: Daniel Wu, Orla Brady, Sarah Bolger, Aramis Knight, Emily Beecham, Oliver Stark, Madeleine Mantock, Ally Ioannides, Marton Csokas, Nick Frost, Lorraine Toussaint, Babou Ceesay, Ella-Rae Smith, Sherman Augustus
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 32
Durată episod: ~40 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.0

Despre: La 500 de ani în viitor, după ce un război a distrus civilizația așa cum o știam, oamenii încearcă să se regrupeze, formând un soi de societate feudală, unde baronii ocupau cele mai fruntașe poziții și dețineau cea mai mare putere. Sunny este regentul celui mai puternic baron, fiind un luptător fără pereche. Dar el își dorește altceva de la viață și decide să își încerce norocul fugind în lume cu cea pe care o iubește și cu un băiat special, însă planurile nu coincid totdeauna cu realitatea, iar zilele lui Sunny urmează să devină extrem de înnorate.

Rant: Into the Badlands este un serial greu de încadrat într-o anumită categorie. Este un mișmaș de filme cu samurai, filme cu arte marțiale a la Hong Kong totul pus într-un decor post-apocaliptic.

Eroul principal al seriei este Sunny, un căpitan al oștii baronului Quinn, un om predispus la violență, în ciuda vorbelor sale pașnice. Conform legilor, soldații nu au voie să aibă nici nevastă, nici copil, iar de aici apare dilema morală a protagonistului, pentru că el are și o femeie pe care o iubește foarte mult, care recent a rămas însărcinată. Povestea lui Sunny se complică și mai mult atunci când în urma unei misiuni, el îl recuperează pe M.K., un băiat cu abilități extraordinare, căutat de mai mulți baroni printre care The Widow, un personaj recent apărut pe scena politică.

Lumea serialului este minuțios detaliată și atent concepută. Practic ne aflăm la aproximativ 500 de ani distanță de prezentul nostru, iar lumea s-a schimbat în urma unui război care a distrus mai tot. Societatea s-a reformat printre ruine iar acum se bucură de o perioadă prosperă, de feudalism cu baroni / lorzi locali. Fiecare baron are la dispoziție cogs / sclavi să le muncească pământul sau să fac treburile casnice, asta dacă nu cumva optezi să faci parte din armata locală numită clippers, care sunt conduși de un regent / căpetenie, Sunny al nostru fiind cel mai performant regent, un luptător extrem de abil și neînfricat, capabil să facă față, așa cum vom vedea adesea, la mai mulți adversari deodată. Chiar dacă tehnologia se regăsește în doze mici, aceștia beneficiind de mijloace de transport, ei nu au curent și au interzis uzul armelor de foc, astfel accentul căzând mult mai mult pe luptele corp la corp. Așadar, iată o lume bine definită, în care te poți pierde timp de trei sezoane și 32 de episoade.

Daniel Wu împrumută serialului o doză bună din șarmul său, care l-a făcut unul dintre cei mai îndrăgiți tineri actori ai cinematografiei chinezești din decada trecută, el (fiind și producătorul acestui serial) venind însoțit de maeștri coregrafi din Hong Kong, lucru care explică scenele extrem de bine coregrafiate. Alături de el o să regăsiți o pleiadă de actori mai mult sau mai puțin cunoscuți, pe care vă las pe voi să îi descoperiți. Serialul este clar un musai pentru fanii genului de arte marțiale, dar și celor care caută un show cu mult stil și personaje interesante, în ciuda villain-ilor unidimensionali, coborâți parcă de pe paginile unor benzi desenate ieftine.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.