Loading...

Iron Fist (2017-2018)

by Adrian Solomon, martie 28, 2017

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Super-eroi
Distribuție: Finn Jones, Jessica Henwick, Tom Pelphrey, Jessica Stroup, Ramón Rodríguez, Sacha Dhawan, Rosario Dawson, David Wenham
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 23
Durată episod: 55 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 6.5

Despre: Avionul care transporta familia Rand, mega miliardari americani, se prăbușește prin înălțimile înghețate ale Himalayei. Doar copilul reușește să scape cu viață, găsit fiind de doi călugări ce îl duc într-un tărâm magic Kun-Lun. Acolo el se va antrena și va deveni celebrul apărător Iron Fist, dar dorul de casă îl îndeamnă să își ia tălpășița și să o ușchească cu prima aliniere interplanetară a sferelor care, incidental, deschide și calea de acces spre Pământ. Revenit în orașul natal, Danny Rand încearcă să își recaptate prietenii și compania, dar și să își continue lupta pentru care este destinat, și anume lupta împotriva maleficei organizații The Hand.

Rant: După 3 seriale excepționale, pline ochi de momente memorabile, eroi bine definiți, răufăcători pe măsură și scene de cafteală foarte bine coregrafiate, iată că Netflix dă primul rateu cu povestea insipidă a lui Danny Rand.

Nimic nu merge în favoarea serialului. Dar să le luăm pe rând. Orice serial bun are o premisă bună care te face să nu te lași până ce nu îl termini. Povestea lui Danny Rand se simte forțată, motivațiile personajelor fiind adesea neclare, dând dovadă de cea mai mercurială personalitate. Într-un moment ele zic un lucru pentru ca după două scene să facă exact opusul. Scenariul nu ajută prea mult nici el, fiind totul destul de pe față, fără întorsături extraordinare de situație. Personajele negative care până acuma au fost excelente (Kingpin, Kilgrave sau Cottonmouth fiind memorabili), sunt reduse la simple umpluturi fără consistență. Harold Meachum, care ar fi trebuit să fie marele rău al serialului, se simte ca o victimă a propriilor sale mașinații. Madam Gao sau Bakuto la rândul lor apar cât să aibă motiv Danny să se înfrunte cu cineva. Da, deja cred că știm cu toții că acest serial a fost doar o piatră de temelie pentru următorul serial din serie, The Defenders, care va face pentru universul Marvel creat de Netflix, exact același lucru făcut de Avengers pentru MCU, adică va reuni toate personajele principale din serialele anterioare.

Și ajung în cele din urmă la cel mai mare necaz al meu. Serialul este centrat în jurul personajului Danny Rand, The Iron Fist, un maestru al artelor marțiale, care nu cunoaște rival. Și exact aceste arte marțiale lipsesc, aș zice aproape cu desăvârșire. Nu avem o bătaie memorabilă, asta după ce Daredevil a ridicat ștacheta în stratosferă în ambele sezoane produse, cu scene de acțiune excepționale, cum nu au mai fost produse pentru micul ecran. Până și Luke Cage a avut fazele sale în care acesta intra ca un buldozer printre toți oponenții. Aici, singura scenă ce aș putea să zic că ar fi avut potențial dar suferă din cauza limitărilor actorului Finn Jones, este scena din China în care Danny Rand se ia de un maestru al stilului bețivului, un omagiu clar adus legendarului Jackie Chan.

Astea fiind zise, nu pot decât să vă atenționez înainte de a viziona acest serial, s-ar putea să vă dezamăgească. Luați-l la vizionat poate pentru a știi cine este Danny Rand și cum se încadrează în această nouă echipă propusă de Netflix – Marvel, și din păcate, doar pentru asta.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.