Loading...
It Chapter Two (2019)

It Chapter Two (2019)

by Adrian Solomon, septembrie 7, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Horror
Regie: Andy Muschietti
Distribuție:
Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone, Andy Bean, Bill Skarsgård
Durată: 2 h. 49 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: La 27 de ani de la evenimentele din prima parte, Clubul Rataților se reîntâlnește în orășelul Derry, pentru a-și ține promisiunea făcută cu mult timp în urmă, și anume de a confrunta împreună malefica entitate care le-a terorizat copilăria.

Rant (by F.F.): Inspirat de bestseller-ul lui Stephen King din 1986, regizorul Andy Muschietti revine cu partea a doua a lungmetrajului It,  în care o entitate malefică sub forma unui clown ucigaș, face ravagii într-un mic orășel american numit Derry. Un grup de pre-adolescenți (Clubul Rataților) încearcă parțial să oprească acțiunile acestui monstru,care revine ciclic la fiecare 27 de ani să facă noi victime. După 27 de ani, foști copii,  deveniți adulți se reunesc în Derry pentru a-i pune capăt odată pentru totdeauna acestui monstru. Oare vor reuși?

Cam asta e premisa aparent simplă a peliculei, un amestec de horror cu elemente de dramă și mister, un film destul de lung (durata totală este de 169 minute), însă deloc plictisitor sau banal. Avem momente creepy sau jump-scares la tot pasul, iar interpretarea fantastică a lui Bill Skarsgård în rol negativ aduce un mare plus acestui film. Surpriza plăcută însă rămâne interpretarea umoristică și surprinzătoare a lui Bill Hader (pe care îl știm din aparițiile sale în cadrul SNL), care se achita onorabil de rolul său.

Marele plus al filmului îl reprezintă dezvoltarea personajelor (character building) în așa fel încât să ne pese de soarta și evoluția fiecăruia. Astea fiind zise,  vă doresc vizionare plăcută.

PS: Marele regizor gay de filme arthouse Xavier Dolan și însuși Stephen King apar sporadic în film.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.