Loading...
Overlord (2018)

Overlord (2018)

by Adrian Solomon, noiembrie 9, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Horror, Război
Regie: Julius Avery
Distribuție: Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier, John Magaro, Gianny Taufer, Pilou Asbæk, Bokeem Woodbine
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Un grup de soldați americani sunt parașutați în spatele liniilor inamice în timpul operațiunii Overlord – debarcarea forțelor aliate în Normandia. Acești soldați au ca misiune sabotarea unui turn de comunicații nazist, amplasat într-un mic sat francez, însă ce vor găsi acolo le va schimba percepția despre oroare și război.

Rant: Despre Overlord, cel mai recent proiect secret din partea studiourilor Bad Robot (compania de filme a lui J.J. Abrams adică) multă vreme s-a crezut că ar avea ceva de a face cu universul Cloverfield, fiind inițial anunțat ca al patrulea film situat în acel univers, după Cloverfield, 10 Cloverfield Lane și The Cloverfield Paradox.  Moara zvonurilor măcina de zor iar noi aflam ba că ar fi un film horror în care am afla originea extratereștrilor, ba că ar fi o altă linie temporală alternativă. Ei bine, pot să infirm toate zvonurile și să anunț lumii că Overlord nu are absolut nimic în comun cu Cloverfield.

În schimb avem de a face cu un melanj relativ proaspăt de horror și film de război, cu toate că la ce orori au supus nemții lumea în timpul războiului, am putea spune că ce avem aici deja este overkill. Știm prea bine experimentele medicale conduse de Mengele și asociații săi, așa că li s-a permis producătorilor filmului un pic de joacă cu istoria în vederea obținerii unui rezultat cât mai entertaining (doar nu sunt primii care își permit asemenea libertăți).

Povestea stabilește repede care sunt personajele principale și care este motivația fiecăruia, pentru ca apoi să fim aruncați într-o scenă extrem de antrenantă, cu parașutarea în infernul numit Normandia sub ocupație nazistă. Misiunea aparent simplă, devine mult mai complicată când efectivul de soldați se reduce simțitor până la patru. Pentru a complica lucrurile și mai mult, aceștia descoperă o adevărată fabrică nazistă de grozăvii generatoare de coșmar, lucru care poate ar fi venit ca un șoc, dar care din păcate ne-a fost stricat de trailer.

Actorii sunt grozav de bine distribuiți, cu toată că nu prea există nume mari în distribuție. Jovan Adepo, care a fost foarte bun în Fences, îl interpretează pe Boyce, un soldat cu o inimă de aur care detestă violența, Wyatt Russell – fiul lui Kurt Russell și a lui Goldie Hawn, îl joacă pe Ford, un veteran taciturn extrem de bad-ass, Iain de Caesteker – cunoscut mie din serialul Agents of Shield, joacă rolul unui fotoreporter naiv iar John Magaro parcă își reia rolul din Carol, acela de newyorkez tipic din Bronxul anilor 40.

Filmul este în marea sa majoritate decent, oferind o poveste să zicem interesantă, ușor inegală care începe bine, se stinge în actul secund, pentru a reveni în forță pe final. Ce m-a nemulțumit personal extrem de mult, a fost sunetul. Un horror bazat pe jump-scares ieftine, telefonate, date de gol de sunet, deja îmi miroasă a lipsă de inspirație, iar puținele sperieturi prezente în film sunt așa de chinuite și forțate, încât au creat mai mult disconfort auditiv decât sperietură zdravănă. Tot legat de sunet, trebuie să remarc că a fost cea mai neplăcută experiență avută vreodată în vreo sală de cinema. Sunetul a fost dat la maxim, la un moment dat fiind nevoit să îmi acopăr urechile din pricina nivelului ridicat de decibeli. Iar filmul a livrat zgomote în prostie, așa că la final am ieșit din sală cu o durere acută de urechi. Dacă așa se dorește a provoca spaimă cu sunet dat la maxim, atunci hai sictir.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.