Loading...
It's a Mad Mad Mad Mad World (1963)

It’s a Mad Mad Mad Mad World (1963)

by Adrian Solomon, mai 13, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Stanley Kramer
Distribuție:
Spencer Tracy, Milton Berle, Sid Caesar, Buddy Hackett, Ethel Merman, Mickey Rooney, Dick Shawn, Phil Silvers, Terry-Thomas, Jonathan Winters, Edie Adams, Dorothy Provine
Durată: 3 h. 25 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: În urma unui accident pe autostradă, un șofer muribund admite în fața celor adunați în jurul său că a îngropat 350000 de dolari sub marele W. Acest lucru stârnește o întrecere spontană între cei prezenți, cu toții gonind după comoara promisă. Printre ei se află un dentist și nevasta acestuia, un om ținut sub papuc de nevastă, acompania de soacră și de cumnatul său tolomac, doi scriitori și mai mulți zăpăciți printre care un prostănac și niște taximetriști lacomi. Aceștia vor fi monitorizați cu atenție de un detectiv extrem de cinstit.

Rant: Scopul acestui film era să fie comedia comediilor, o peliculă de dimensiuni gigantice dar care a fost tăiată sever de cei de la United Artists la lansare pentru a servi populației o variantă mai scurtă și mai comestibilă, spre supărarea regizorului. It’s a Mad Mad Mad Mad World reunește în distribuție aproape tot ce avea mai bun Hollywoodul în domeniul comediei pe atunci. Este un film plin ochi cu cameos, fiind una dintre cele mai mari distribuții pentru un film de comedie. Este în același timp și unul dintre primele filme de genul rat-race, în care un grup de indivizi cât se poate de diferiți, ajung să se întreacă pentru un anumit premiu sau o sumă de bani.

Cameo-urile sunt mult prea multe să le enumăr aici așa că vă las vouă plăcerea să le descoperiți. Poate ar fi bine să vă orientați spre varianta de trei ore jumătate pentru vizionare, așa cum a intenționat regizorul să o arate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.