Loading...

Wind River (2017)

by Adrian Solomon, august 8, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Neo-Western
Regie: Taylor Sheridan
Distribuție: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Graham Greene
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Un vânător cu un trecut apăsător, îi oferă o mână de ajutor unei tinere agente FBI, în investigarea unui caz de crimă, petrecut într-o înzăpezită rezervație indiană din Wyoming.

Rant: Wind River este un neo-western de excepție, venit din partea aceluiași om, Taylor Sheridan, responsabil pentru scenariile unor filme precum Hell or High Water, Sicario sau seria de seriale Yellowstone.  O incursiune în viața rutinată dar deloc ușoară a unei rezervații de indieni, și un mesaj de alertă a lumii întregi, pentru nedreptățile care se comit împotriva acestor oameni, filmul anunțându-ne la final că aceste cazuri de dispariție sunt mai mereu ignorate de oficialități. Renner face probabil rolul vieții sale în acest film.

El îl interpretează pe Cory Lambert, un vânător oficial, care are legături puternice cu membrii rezervației și care are în trecut o traumă grea. Specialitatea lui, așa cum afirmă de câteva ori în film, este prinderea prădătorilor (interesant este că nu specifică niciodată de ce fel). În timpul unei astfel de vânători, el descoperă trupul înghețat al unei fete de 18 ani, prietena cea mai bună a fiicei sale decedate. Ajunsă la fața locului, agenta FBI Jane Banner, complet străină de obiceiurile acestui loc, se simte repede depășită de situație și apelează la serviciile lui Cory care acceptă pe loc. Astfel, cei doi pornesc să ancheteze acest caz, care din păcate nu poate fi catalogat drept crimă, în ciuda dovezilor ce arată urme de violență, din cauză că victima a murit, așa cum a dedus și Cory, în urma contactului cu aerul sub zero grade.

Filmul nu plictisește, te ține în priză, grație unui scenariu bine închegat de Sheridan dar și grație unei performanțe actoricești acaparante din partea celor doi protagoniști.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.