Loading...

Jesus of Nazareth (1977)

by Adrian Solomon, aprilie 18, 2020

Recomandare – esențial!

Gen: Dramă, Religios
Regie: Franco Zeffirelli
Distribuție: Robert Powell, Anne Bancroft, Ernest Borgnine, Claudia Cardinale, Valentina Cortese, James Farentino, James Earl Jones, Stacy Keach, Tony Lo Bianco, James Mason, Ian McShane, Laurence Olivier, Donald Pleasence, Christopher Plummer, Anthony Quinn, Fernando Rey, Ralph Richardson, Rod Steiger, Peter Ustinov, Michael York, Olivia Hussey, Cyril Cusack, Ian Holm
Durată: 6 h. 22 min.
Rating IMDB: 8.5

Despre: O complexă și exhaustivă privire asupra vieții lui Isus Cristos, de la naștere și până la înălțare.

Rant: Pentru anii ’77 când a fost produsă această miniserie, bănuiesc că suma alocată pentru un film din afara Hollywoddului trebuie să fi fost enormă. Unde mai pui că a reușit și să atragă unele dintre cele mai sonore nume de pe vremea respectivă, în frunte cu unul dintre cei mai mari regizori europeni, Franco Zeffirelli. Având și binecuvântarea bisericii, aceștia s-au înhămat la o muncă titanică și anume redarea vieții mântuitorului Isus Cristos, surprinderea celor mai importante momente descrise în Biblie. Scenariul, cu mici scăpări pentru accentuarea dramatismului, respectă binecunoscuta poveste cu care au crescut mai toți creștinii. Oricum am privi lucrurile, mini-seria respectivă este o vizionare esențială pentru toți creștinii și cinefilii, mai ales dacă te gândești nu doar că Robert Powell a făcut un rol magnific (și stați liniștiți, actorul încă nu a murit în ciuda zvonurilor acelor blesteme care îi pândeau pe cei care îl interpretau pe Isus în filme) iar distribuția conținea alți foști sau viitori câștigători ai premiilor Oscar pentru cei mai buni actori: Anne Bancroft, Ernest Borgnine, Laurence Olivier, Christopher Plummer, Anthony Quinn, Rod Steiger, James Earl Jones și Peter Ustinov.

Nu o să vă obosesc cu prea multe detalii, deja cred că toți am văzut acest film, dar fiind în ajun de sărbătoare, cred că este momentul propice să deschid acest subiect. Țin minte că atunci când eram mai tânăr, ne strângeam cu toată familia Paște de Paște să ne uităm la acest film. Am găsit și o variantă pe Youtube pe care o atașez articolului, dar din păcate nu are subtitrări.

P.S. Fun fact, setul acestui film a fost refolosit ani mai târziu de către trupa britanică de umor Monty Python, pentru a-și filma satira religioasă The Life of Brian.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.