Loading...
The God of High School (2020- )

The God of High School (2020- )

by Adrian Solomon, iulie 29, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Shounen, Adventure, Fantasy, Action, Supernatural
Studio: MAPPA
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 7.06

Despre: Trei adolescenți participă într-un turneu de arte marțiale dar află că dedesubturile acestuia sunt mult mai întunecate decât s-ar fi așteptat vreodată, fiind repede prinși la mijlocul unui conflict între forțe extraordinare.

Rant:  Un nou serial coborât din paginile manwhaurilor originale produse de Web Toons, creat ca de obicei în colaborare cu Crunchyroll, după (părerea mea) excelentul Tower of God. The God of Highschool este practic un showcase pentru ca studioul MAPPA să ne arate scene de acțiune de cea mai bună calitate, lipite între ele de o poveste subțire cu personaje 2D, caracterizate mai mult de stilul de luptă ales decât de orice urmă de personalitate.

Adică totul pornește de la premisa unui turneu între liceeni, care luptă pentru împlinirea celei mai arzătoare dorințe, iar după câteva episoade să avem de a face cu zei, tipuri de lovituri care schimbă formele de relief sau invocări magice, într-o cacofonie de acțiune non-stop. Reacția inițială a fost de dezamăgire, de critică la adresa lipsei unei povești coerente (un episod m-a înfuriat așa de tare încât era să îi acestui serial dau un rating de evitat), dar am luat o mică pauză de la urmărirea săptămânală a acestui produs și m-am concentrat pe citirea benzilor desenate pentru a-mi face o idee mai bună, iar concluzia trasă a fost că MAPPA au ignorat aproape complet tot ce însemna character development, prezent din belșug în mediul scris, concentrându-se exclusiv asupra scenelor de acțiune. Astfel că din anime nu o să îți prea mult seama ce exact se întâmplă, precum nici nu o să poți să te atașezi prea mult de personaje abia conturate.

Dar dacă tot am insistat că e doar un anime de acțiune, atunci să știți că acțiunea este absolut fenomenal prezentată, cu lovituri puternice cărora le simți parcă impactul. Probabil că sezonul doi o să aducă mai multă lumină asupra poveștii care va escala exponențial în sezonul ce urmează, fiind una dintre acele manwha în care protagonistul evoluează non-stop, cu fiecare luptă în care este implicat găsind puteri noi și nebănuite, ajungând curând să se lupte cu întreg panteonul zeităților lumii (de unde și God din titlu).

Luați-l ca o diversiune la serialele dramatice cu poveste consistentă, și The God of Highschool nu vă va dezamăgi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.