Loading...
Jolt (2021)

Jolt (2021)

by Adrian Solomon, august 12, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Regie: Tanya Wexler
Distribuție: Kate Beckinsale, Bobby Cannavale, Laverne Cox, Stanley Tucci, Jai Courtney
Durată: 1 h. 31 min.
Rating IMDB: 5.5

Despre: Lindy are probleme grave de anger-management iar când iubitul ei este descoperit mort și poliția pare că nu se prea zdrobește să rezolve cazul, ea decide să ia lucrurile în propriile mâini și să își facă dreptate de una singură.

Rant: Apuse sunt vremurile când te puteai uita liniștit la un film de dragul de a te amuza, și nu pentru a fi lovit în cap din toate direcțiile de mesajul acestui New Hollywood, un mesaj bun dar prost conceput, în cazul de față emanciparea femeii într-o lume în care bărbații sunt proști, fătălăi și lași, iar eroinele sunt pachetul complet. Acesta este o reacție față de machismul anilor 90, când filmele erau pline de testoteron iar femeile erau doar pentru a fi salvate sau pentru a prinde ochiul și a aprinde fanteziile spectatorilor, dar și ca o scuză față de o industrie plină de Harvey Weinsteins, care nu a oferit un loc de muncă egal celor două sexe. Dar acum, balanța s-a înclinat din nou prea mult, și toată distracția din filme pare stoarsă de această cursă nebună a studiourilor de a face plecăciuni și a-și cere iertare.

Și cred că poți zice liniștit că au existat filme cu eroine puternice și până acum, cel mai bun exemplu fiind The Bride din Kill Bill, un film re-vizionat recent, la care am sorbit toate cele patru ore și ceva de rulare. Pentru ca apoi să vizionez Jolt, un film care demonstrează cât de plictisitor poate fi un personaj care există doar pentru a afișa Mesajul.

Bine, și scenariul este confuz și plin de găuri de ar face și un șvaițer gelos, încât săraca Kate Beckinsale (deja o veterană a filmelor de acțiune) nu prea are cu ce lucra. Probabil cel mai amuzant lucru la acest film rămâne Stanley Tucci, mereu terifiat de prezența posibil criminală a lui Lindy. Care Lindy suferea de mică din cauza unei afecțiuni care îi cauza greutăți în a se controla în fața și celor mai simple nimicuri care o puteau enerva, cum ar fi un copil care îți fură o bucată de tort, iar când lumea din jur este așa cum este, traiul lui Lindy în societate devenea aproape imposibil. După ce a încercat diverse tratamente și un trai militar, ea a ajuns să folosească o terapie cu șoc, singurul lucru ce o putea calma în fața unor situații neplăcute. Practic plotul de la Crank. Iar când în sfârșit pare să fi găsit o soluție la problemele ei (simt că scenariștii și-au cam bătut joc aici de toate femeile sugerând că tot de ce avea nevoie ea pentru a se calma era, și parafrazez, ”a good fuck”) cineva decide că prietenul ei trebuie să moară. Și ei încă nici nu ajunseseră la a treia întâlnire (o glumă recurentă pe parcursul filmului). Și pentru că de caz se ocupă doi clovni, un el libidinos la prima vedere și o ea nesuferită până la capăt, Lindy decide să facă de una singură lumină în caz și pornește a emascula toată populația New Yorkului.

Sunt câteva scene de acțiune relativ reușite și un plot twist de care nu îți va mai păsa, care împreună fac un film de care vei uita destul de repede. Dacă doriți să vă pierdeți timpul, Jolt merge cu cantități mari de popcorn.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.