Loading...
Train to Busan presents Peninsula (2020)

Train to Busan presents: Peninsula (2020)

by Adrian Solomon, septembrie 13, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Horror
Regie: Yeon Sang-ho
Distribuție: Gang Dong-won, Lee Jung-hyun, Lee Re
Durată: 1 h. 56 min.
Rating IMDB: 5.5

Despre: La patru ani de la evenimentele tragice din primul film, Coreea de Sud a ajuns o ruină plină de oameni infectați. Câțiva supraviețuitori care au reușit să fugă, sunt angajați să recupereze un camion plin doldora de bani, abandonat pe un pod în Incheon. Ce la început pare o treabă destul de facilă pentru căpitanul Jung-seok și echipa sa, se va transforma într-o luptă pentru supraviețuire atât împotriva infectaților cât și a unui adversar surprinzător.

Rant (by Liana C.): Train to Busan 2 nu are prea multe elemente în comun cu originalul. Lipsesc cu desăvârșire trenurile, Busanul, dar și personajele atât de complexe și îndrăgite cu care ne-a familiarizat pelicula anterioară.

Astfel, după patru ani de la apariția virusului transformator de oameni în zombie, Coreea de Sud se află într-o strictă carantină și o deteriorare continuă a traiului și economiei, fiind practic o zonă de război. În aceste condiții crâncene, căpitanul Jung-seok este trimis alături de echipa sa într-o misiune de recuperare a unui camion plin de dolari americani, având trei zile la dispoziție, timp în care acesta trebuie să se lupte intens cu zombie care îl pândesc la tot pasul.

Față de impecabilul Train to Busan, această continuare se află cu câteva trepte mai jos, mai ales în materie de personaje. Dacă cel dintâi făcea un fin, dar bine conturat comentariu social, cel din urmă aduce personaje mult mai șterse, de care nu îți prea pasă ce se întâmplă, necreându-se o reală conexiune între urmăritor și personaj. Cu toate astea, filmul compensează la capitolul acțiune și adrenalină, bucurându-se de momente suficient de intense încât să te antreneze în poveste. Asta dacă poți trece cu vederea CGI-ul deloc finisat, care ridică întrebarea bugetului alocat efectelor speciale, poate un pic prea mic pentru standardele anului 2020.

Pe alocuri avem și câteva elemente specific hollywoodiene, de la coincidențe care, în mod ironic, nu se puteau întâmpla decât în filme (în sensul că X apare să îl salveze pe Y fix în ultimul moment), până la efecte slow-motion adăugate tocmai atunci când te aștepți cel mai mult, pierzându-se astfel mult timp pentru dramatism în clipele cele mai critice ale punctului culminant.

Totuși, avem parte de un soundtrack plăcut, și nici jocul actoricesc nu are de suferit, menținându-se la înaltul nivel cu care producțiile coreene ne-au obișnuit până acum. Per total, filmul nu este chiar de lepădat, putând fi urmărit și ca poveste de sine stătătoare, fără legătură cu originalul.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.