Loading...
Jumanji (1995)

Jumanji (1995)

by Adrian Solomon, decembrie 18, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Comedie
Regie: Joe Johnston
Distribuție: Robin Williams, Kirsten Dunst, David Alan Grier, Bonnie Hunt, Jonathan Hyde, Bebe Neuwirth
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Alan Parish dispare de acasă în 1969, în timp ce juca un joc misterios numit Jumanji. O familie se mută la 26 de ani mai târzu în casa sa, iar copii găsesc jocul, reușind să îl elibereze pe Alan, dar odată cu el și multe calamități ce se abat asupra orașului.

Rant: Țin minte și acum când am vizionat pentru prima dată filmul la vechiul cinematograf din Târnăveni, într-o vacanță de vară petrecută la bunici. Mai țin minte destul de bine că, fiind copil mic, am rămas impresionat de ceea ce vedeam pe marele ecran, dar și puțin speriat, pentru că filmul reușea să inducă o atmosferă creepy prin pericolul constant la care erau expuși protagoniștii. Și iată că la atât de mulți ani de la apariția acestui film, s-au făcut deja două continuări și s-a pornit o adevărată franciză în jurul numelui de Jumanji.

Povestea era destul de bine structurată și nouă la acea vreme, profitând de un Robin Williams în culmea succesului, care face aici un rol destul de bun. El este băiatul prins de joc și eliberat la multă vreme, devenind deja un adult în toată firea, dar încă un copil în interior, rol perfect pentru șugubățul Williams. Pericolele pe care ei le înfruntă, erau destul de bine redate pentru acea vreme, efectele speciale fiind de înaltă calitate pentru 95.

Chiar dacă nu este unul dintre acele filme care a îmbătrânit foarte aspectuos, rămâne în memoria mea unul dintre acele filme musai, clasice, dintr-o eră parcă de mult trecută.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.