Recomandare – musai!
Gen: Comedie, Dramă
Regie: Jason Reitman
Distribuție: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Allison Janney, J. K. Simmons
Durată: 1 h. 36 min.
Rating IMDB: 7.4
Despre: O adolescentă ușor neconvențională are parte de o surpriză mai puțin plăcută atunci când află că a rămas însărcinată. Deloc descurajată de acest lucru, ea caută cea mai bună soluție, sprijinită fiind de familia și de prietenii ei.
Rant: Juno este cu siguranță una dintre cele mai surprinzătoare coming-of-age dramedii pe care am avut plăcerea să le văd. În ciuda premisei pe care, probabil, alte filme ar fi exploatat-o pentru drame tip Hallmark, acesta generează un ton de optimism rar întâlnit, grație în special unui scenariu inteligent din partea lui Diablo Cody, dar și a unei distribuții cu adevărat remarcabile.
În centrul lor se află tânăra Juno, o adolescentă care decide să își piardă virginitatea alături de cel mai bun prieten al ei, și admirator secret, Paulie. Din lipsa de experiență a celor doi, rezultă o sarcină nedorită de nici unul dintre ei, iar Juno se va vedea acum pusă în fața clasicei alegeri pe care o adolescentă însărcinată o are de făcut și anume: „Eu pe care drum să o apuc?”. Pentru a facilita alegerea, Juno se va vedea nevoită să se bazeze pe suportul incredibilei sale familii. Un prim punct de divergență față de formula clasică este acela că de obicei în aceste tipuri de comedii, majoritatea plotului se bazează pe lucruri nespuse sau interpretate în mod greșit adică o comunicare deficitară, pe când Juno îmbrățișează pe deplin această comunicare frontală față de familia ei.
Juno i-a adus lui Ellen Page unul dintre cele mai memorabile roluri ale carierei sale, iar lui Michael Cera i-a întărit reputația de actor ce pică perfect pe rolul de puști etern, în special că el venea după excepționalul Superbad. Juno rămâne un film musai de văzut, pentru fluiditatea scenariului, pentru căldura sufletească dezvoltată de personaje, pentru coloana sonoră simplă dar memorabilă și pentru simplul fapt că nu se erijează în a apăra un segment anume al eternei dispute pro-life / pro-choice, ci lasă descoperirea la latitudinea personajelor.
No Comments