Loading...
Kick-Ass (2010)

Kick-Ass (2010)

by Adrian Solomon, august 30, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie Neagră
Regie: Matthew Vaughn
Distribuție: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong, Chloë Grace Moretz, Nicolas Cage
Durată: 1 h. 57 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Dave Lizewski (Aaron Johnson), un adolescent obsedat de benzi desenate, decide să adopte o identitate mascată de super-erou, în ciuda faptului că nu are nici o pregătire și nici o putere specială. Dave se auto-intitulează Kick-Ass și în scurtă vreme devine o senzație virală pe internet, ajutând fără să vrea la un val de oameni ce adoptă identități de super-eroi pentru a lupta împotriva crimei. Dintre aceștia, Dave se va alătura echipei tată-fiică compusă din Big Daddy și Hit Girl, dar se va și împrieteni cu Red Mist, un alt individ ce se crede super-erou. Toată distracția lor va lua o turnură sângeroasă în momentul în care mafia decide că aceștia trebuie să dispară.

Rant: Matthew Vaughn este un fan al adaptărilor. Dacă Kick Ass este o adaptare reușită a sângeroaselor benzi desenate create de Mark Millar, Matt a mai adaptat prin două filme benzile desenate Kingsman create de același Millar, și a regizat X-Men First Class dar și Stardust, romanul fantasy a lui Neil Gaiman. Deci putem zice că tipul se pricepe la a da viață benzilor desenate. Și chiar am putea să mergem mai departe și să zicem că Kick Ass, este probabil una dintre cele mai bune adaptări de benzi desenate, redată aici în întreaga sa splendoare R-rated.

Mark Millar de obicei nu se sfiește de la nimic când creează benzi desenate, stilul său devenit legendar printre fani. Așa a stat treaba și cu Kick Ass, povestea unui tocilar care dorește să își schimbe viața sa tristă și decide să devină un super-erou ce luptă împotriva crimei. Neavând nici o super-putere, decât o abilitate crescută de a tolera durerea fiind astfel în stare să ia bătăi destul de crunte, Dave cutreieră străzile în căutarea crimelor, cu toate că în afară de câte o mică bătaie pe care o încasează în tentativele sale de eroism, nu se poate lăuda cu prea multe aventuri. Totul se schimbă în momentul în care este filmat în timp ce intervine în aplanarea unui conflict, devenind peste noapte o senzație în lumea internetului. Astfel, el începe să primească diverse cereri de rezolvare a cazurilor mărunte, până când cărarea sa i se intersectează cu cea a duo-ului compus din Big Daddy și Hit Girl, niște justițiari foarte eficienți și extrem de sângeroși. Astfel Dave se va trezi atras într-o lume întunecată, luptând împotriva mafiei locale.

Benzile desenate au fost o nebunie adevărată, antrenându-mă într-un maraton de lectură până ce le-am dovedit. Adaptarea este destul de fidelă, cu toate că personajul Big Daddy este puțin modificat, pentru a-i face loc unui Nic Cage care se simte cel mai bine jucând astfel de roluri de oameni dezaxați. Având un dinte împotriva mafiei, acesta își antrenează fetița pentru a deveni o adevărată mașinărie de ucis, lucru exemplificat extrem de în detaliu atât în comics cât și în film. Apropo de Hit Girl, descoperim aici o tinerică Chloë Grace Moretz, care face rolul ei de break-out, la frageda vârstă de doar 13 ani. De fapt prezența ei în acest film ultra-violent, a stârnit destule controverse.

Musai pentru fanii benzilor desenate, Kick Ass este un exercițiu în arta filmelor R-rated, deschizând drumul pentru viitorul succes a lui Deadpool și Logan.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.