Loading...

Killers (2014)

by Adrian Solomon, iulie 25, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Horror
Regie: The Mo Brothers
Distribuție: Kazuki Kitamura, Oka Antara, Rin Takanashi, Luna Maya
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Nomura Shuhei este un executiv nipon înstărit, care are o față ascunsă sinistră și anume aceea de criminal în serie. Mai mult, el filmează procesul de ucidere, exclusiv al tinerelor neajutorate, și le încarcă pe internet. În Jakarta, Bayu Aditya este un jurnalist ambițios, a cărui carieră s-a scufundat atunci când s-a legat de un bogătan prosper. Cu familia destrămată și neputincios de a mai face ceva, Bayu se uită la clipurile lui Nomura și încet, încet, descoperă o nouă fațetă ascunsă a personalității sale. Viețile celor doi continuă separat, dar un eveniment nefericit îi aduce pe cei doi unul în vizorul celuilalt.

Rant: Killers este o coproducție indonesiano-japoneză, și este unul dintre cele mai dure filme pe care le-am văzut în ultima perioadă, iar datorită cruzimii unuia dintre protagoniști, filmul își capătă și eticheta de horror. Știu că atât indonezienii cât și japonezii au producții deseori violente, cu mult sânge, iar această combinație de culturi se pare că folosește pentru a da totul la maxim.

Dacă ați decis totuși să vă uitați, filmul vă duce într-o călătorie oarecum fascinantă a două destine paralele, și anume ucigașul Nomura și reporterul Bayu. Ultimul este intrigat de videoclipurile postate de primul, acest lucru oglindind mai mult situația neputincioasă în care este antrenat. Ambii își urmăresc propriile drumuri, propriile povești, neștiind că ele se oglindesc și că viețile lor sunt intersectate fără că nici ei să aibă de veste. Este și un studiu a umanității sub condiții de stres, mai ales la Bayu care coboară din ce în ce mai mult în plăcerea omorului, cu rezultate dezastruoase pentru el și cei din jur.

Killers este un thriller solid, care te va ține în tensiune, având niște protagoniști perfecți în rolurile lor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.