Loading...

Knock at the Cabin (2023)

by Adrian Solomon, februarie 13, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Thriller psihologic
Regie: M. Night Shyamalan
Distribuție: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn, Rupert Grint
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: O familie de trei sunt luați ostateci într-o cabană dintr-o pădure izolată de către patru indivizi înarmați, conduși de impozantul Leonard, care le cere acestora să facă un sacrificiu pentru a preveni apocalipsa.

Rant: Filmele lui M. Night Shyamalan sunt exemplificarea vie a expresiei „una caldă alta rece” sau englezescul hit or miss. Pentru fiecare film bun, el de obicei venea cu unul prost, iar pentru că, exceptând serialul Servant ajuns la sezonul 4 și care se pare că o duce bine ca recepție, ultimul său film a fost Old, un film ușor de uitat. Și pentru că regula funcționează un pic prea bine în cazul lui Night, Knock at the Cabin i-a ieșit de minune, aducându-ne aminte de zilele sale bune când era doar un regizor tânăr ce promitea. De data asta avem de a face cu o adaptare a unei cărți horror excepțional de bine primite, lăudate chiar și de maestrul Stephen King, și anume „The Cabin at the End of the World”. Nu este chiar o adaptare pagină cu pagină, dar este o adaptare destul de solidă.

Filmul este unul dintre acelea la care cel mai bine ar fi să mergi fără a cunoaște absolut nimic despre subiect, și să lași firul narativ să se desfășoare în fața ta. Așa că nu o să insist pe poveste, decât să zic că avem de a face cu probabil una din cele mai bizare home-invasions din toate timpurile, infinit mai ciudată și mai bizară decât orice altceva ce am văzut din acest gen, în care știam că cei care atacă au intenții rele pentru victimele vizate. Cel mai mare contrast îl reprezintă în filmul nostru Leonard, interpretat excelent de Dave Bautista, care ne arată un range din ce în ce mai impresionant ca actor. Acesta este un munte de om blând ca fire, dar statura sa îl face să pară înfricoșător, mai ales când este nevoit să bubuie în ușa cuplului speriat, și în special atunci când le cere acestora să facă un sacrificiu pentru a preveni apocalipsa. Că o fi deziluziile unui grup de oameni cu grave probleme mentale, sau poate o fi vreun sâmbure de adevăr în cele clamate de aceștia, asta este pentru voi spectatorii să descoperiți.

Filmul nu este deloc rău, oferind suspans, știind să dozeze scenele de șoc și având un Bautista în formă de zile mari. Mai vrem domnule Shymalan, mai vrem!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.