Loading...

Beast (2022)

by Adrian Solomon, august 12, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Baltasar Kormákur
Distribuție: Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley, Leah Sava Jeffries
Durată: 1 h. 33 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Un doctor, împreună cu cele două fiice sale ale sale, ajung în Africa de Sud, pentru a vizita satul mamei lor, decedate. Într-o excursie printr-o rezervație naturală, aceștia vor fi atacați de un leu primejdios, pus pe răzbunare, datorită unor braconieri care i-au ucis grupul. Astfel, excursia familiei se va transforma brusc într-o luptă pentru supraviețuire.

Rant: Beast este un thriller cu mize personale, o poveste de supraviețuire în fața naturii dezlănțuite, dar și o poveste intimă despre drama unei familii și tentativele de reconciliere pe care le face fiecare. Idris Elba dă perfect ca figură paternă, dar nu trebuie ignorate Iyana Halley și Leah Sava Jeffries, actrițele ce joace cele două fiice ale sale, care se ridică la înălțimea momentului.

Nu am simțit timpi morți, filmul fiind exact ce trebuie să fie un thriller survival, o poveste scurtă, mize personale ridicate, iar relația din doctor și cele două fiice ale sale este exprimată mai mult prin ceea ce face fiecare. Adică te prinzi din prima că Mare are ca principală trăsătură încăpățânarea iar Norah – curiozitatea specifică vârstei, dar și o înțelepciune mai adâncă decât a surorii sale, poate și decât a propriului tată. Sunt suficiente câteva vorbe și câteva cadre ca să ne prindem despre dinamica familiei, venită aici tocmai pentru a-și regăsi armonia și a-și alinta suferința provocată de pierderea mamei.

Cu toate că este regizat de un islandez, filmul surprinde elemente bogata cultură băștinașă sud-africană, cu toate că aceste nu sunt suficient explorate (nici nu suntem aici pentru a face asta). Ca și thriller, Beast este foarte bun, te ține conectat timp de 90 de minute și nu te prea lasă să te plictisești.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.