Loading...
La Gomera (2019)

La Gomera (2019)

by Adrian Solomon, septembrie 21, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Corneliu Porumboiu
Distribuție:
Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Agustí Villaronga
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Cristi este un polițist corupt, care are legături dubioase cu o rețea de mafioți. O afacere de 30 de milioane de euro se vede periclitată când Zsolt, aghiotantul șefului Mafiei, este ținut în arest de o polițistă zeloasă. Cristi este trimis pe o insulă din Spania pentru a învăța un limbaj secret, fluierat, care îl va ajuta să îl scape pe Zsolt însă cum socoteala de acasă rareori se potrivește cu cea din târg, aventura lui Cristi s-ar putea să fie mult mai periculoasă decât părea la început.

Rant: Cel mai recent film a lui Corneliu Porumboiu, talentatul regizor autohton care mereu surprinde festivalurile internaționale de filme cu producțiile sale, este poate și cel mai internațional film românesc produs vreodată (din câte știu eu) fiind nu doar filmat în România, Spania și Singapore dar și vorbit în română – engleză – spaniolă și ce o fi dialectul ala de fluierături.

Filmul în sine este o surpriză binevenită, un crime thriller care te va ține în suspans, curios de cum se va desluși cazul în care avem implicați un polițist corupt, mama sa aiurită, șefa lui zeloasă, o dulce silfidă, niște saltele efectiv pline de bani, un șef interlop și un limbaj fluierat care sincer, pare a fi ideea de la care s-a pornit filmul în primul rând. Felul în care este ne este prezentată povestea, aduce aminte de Tarantino cu episoadele sale aleatorii, care au sens doar pe final, găselniță interesantă a regizorului.

Se distinge jocul interiorizat a lui Vlad Ivanov dar și apariției unei superbe Catrinel Marlon, pe care oricând o pot vedea pe post de femme-fatale într-un film 007.

Singura și poate cea mai mare problemă pe care o am cu filmul este faptul că nu oferă suficiente răspunsuri la toate întrebările ridicate, unele personaje ieșind din poveste fără prea multe explicații. Dar totuși, pentru un film românesc, surprinde faptul că nu avem o tonă de cristoși la fiecare linie de dialog, iar scenele de nud sunt ținute la un minim bun gust. Vizionare plăcută!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.